Bezchmurnie - Drugi raz zapalenia i takie skutki...
wojtas - 06-11-2011 Temat postu: Drugi raz zapalenia i takie skutki... Witam.
Chciałbym przedstawić swój problem. Pierwszy raz jak zapaliłem MJ (bynajmniej mi się wydaje, że to była ona) nic mi nie było, przez 2h śmiesznie fajnie itd. ale jak już zapaliłem 2 raz to myślałem, że umieram, czułem się jakbym miał zawał serca, serce biło bardzo szybko wysokie tętno, myślałem, że mam 42C gorączki, jak się położyłem to miałem jakieś tornado w głowie jednak po 3h to ustało. Dzisiaj czyli drugi dzien po tym jak to zapaliłem mam nadal zawroty w głowie i wysokie ciśnienie 146/99 w tych granicach. W nocy czasami się przebudzam i zapadam w taki jakby sen i zaraz z tego się przebudzam. Ciężko mi się z tym żyje. Mam 17 lat, powiedziałem o tym mamie, kazałem jej umówić mnie do psychologa. Mam pytanie przejdzie mi to samo czy będę musiał brać jakieś tabletki na psychikę? Dodam, że nie mam żadnych lęków ani dreszczy ani jakiś schiz, że ktoś mnie goni lub prześladuje. Wielkim problemem są te zawroty w głowie. Dodam, że ciężko mi się też uczy jeśli chodzi o przedmioty ścisłe, problem z zapamiętywaniem i mam też takie chwile, że nie pamiętam np. skąd wziął się telefon na biurku itp. Bardzo proszę o jakąś radę Was, już nigdy w życiu nie zapalę tego. W sumie to był dopiero mój 2 raz palenia tego i może nawet dobrze, że tak się stało, bo teraz wiem, że nie jest tak fajnie jak się zapali i znam tego konsekwencje... Wiem, że był podobne tematy z tym moim, trochę czytałem, tylko chcę dokładną jakąś opinię od Was usłyszeć. Z góry dzięki i pozdrawiam.
wojtas - 06-11-2011
Chcę dodać jeszcze, że chyba miałem jakąś nerwicę, nie wiem czy to nerwica była ale tak mi się wydaje. Bo jak pamiętam od małych czasów to zawsze trzęsły mi się ręce, nie ważne czy ciepło czy zimno i tak mi się trzęsą. Również nie potrafię zapanować nad tym np. jak jestem u fryzjera i każe mi trzymać głowę prosto to nie potrafię zapanować nad tymi tak i tak mi ona ucieka na boki nie w jakiś taki nagły sposób że np. o 30 stopni w bok tylko po prostu tak lekko się trzęsie i ogólnie jest z resztą ciała nad rękoma tez nie potrafię zapanować, cały czas się trzęsą. Jest taka możliwość, że THC pobudziła moją nerwicę na taki sposób, że mam teraz nawet zawroty głowy i nadal mi się grabie trzęsą...
sodan - 09-11-2011
Nigdy wiecej nie pal bo ci to nie sluzy. Domowym sposobem mozesz pic magnez rozpuszcalny w jakims tam stopniu to pomaga. Powinno ci przejsc moze za tydzien moe miesiac ale ci przejdzie.Nigdy wiecej nie pal pamietaj bo to sie zle dla ciebie skonczy
wojtas - 13-11-2011
Dzięki Sodan za odpowiedź, brałem magnez w tabletkach ale zrezygnowałem z niego, bo nic mi to nie daje a wręcz raczej pogarsza. Chyba mam jakąś nerwicę serca idę teraz do lekarza kardiologa bo mi ostatnio ręce coś drętwieją i czasami mi się ciężko oddycha. A przyczyną tego wszystkiego mogło być to, że biorę leki przeciwtrądzikowe z substancją isotretinoinum a ta substancja doprowadza do depresji i myśli samobójczych, a połączona z THC mogła też spowodować jakieś skutki uboczne. Wiem obiecałem już sobie, że nigdy nie zapalę. Jeśli chodzi o te zawroty głowy to już coraz słabsze jedynie jak czasem o tym pomyślę to się nasilają ale ogólnie jest coraz lepiej tylko te serce ale to wszystko już lekarz mi rozwiąże. Mam nadzieję, że nie długo wrócę do stanu normalności ale wiem, że potrzeba mi czasu. Ogólnie teraz odpuszczam sobie chociaż do końca tego roku alkohol i papierosy, jedynie tam jakieś piwko na imprezce ale to bardzo w małych ilościach.
Dzięki i pozdrawiam
|
|
|