Uzależnienia - Forum - internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich
Bezchmurnie - Cos dziwnego
Filip120 - 24-11-2011 Temat postu: Cos dziwnegoWitam.Mam 13 lat.Od trzech tygodnii dzieje sie ze mną cos dziwnego.Ale o tym zaraz.Pierwszy raz marihuane zapaliłem w te wakacje nic mi nie było .po około miesiacu zapaliłem 2 raz i było fajnie ,faza tak jak to jest normalnie.Spodobało mi sie to wiec paliłem dalej.Miesiac temu przez 3 dni paliłem ,po tych 2 nic mi nie było ,jednak po tym stało sie cos dziwnego.Nie czułem swojego ciała,słyszałem odgłosy z daleka,czas płynął strasznie wolno ,mysłałem ze to nigdy nie minie jednak przeszło po 1 dniu.około 3 tygodnie zacząłem sie dziwnie czuc ,myślałem o wszystkim naraz i o rzeczach dziwnych,czułem takie odrealnienie,bałem sie ze to schizofrenia.Ten stan utrzymuje sie do dzis (odrealnienie mineło).Boje sie ze mam schizofrenie .mam pytanie czy ten stan minie ,i jesli taki ile musze czekac? DziekujeFilip120 - 24-11-2011 i mam jakies dziwne lęki najczesciej ze strachu ze mam schizofrenie .pomozcie! Boje sie strasznie tego stanu czy wroce do normalnego zycia?Paweł100 - 24-11-2011 Nigdy w życiu więcej nie jaraj bo będzie jeszcze gorzej !! Na jednych trawa działa korzystnie (na początku) na innych nie.Na Ciebie działa nie korzystnie jak widać.Schizofremii żadnej nie masz !! Radzę zmienić towarzystwo i zająć się czymś pożytecznym np sport.I uspokój się,podejrzewam że sobie wkręcasz jakieś krzywe banie.Uspokój się,wyobraź sobie że nigdy w życiu nie jarałeś i że wszystko jest ok.Powinno Ci przejść.Jeśli nie przejdzie (jestem na 99% przekonany że przejdzie) to polecam wizytę u psychologa i usłyszenie od kompetentnej osoby ze nic Ci nie jest,wtedy powinno przejść.
I pamiętaj nigdy w życiu więcej tego świństwa !! To do niczego dobrego nie prowadzi.
Pozdrawiamnaru - 24-11-2011 nie obawiaj sie niczego , nic z Tobą nie jest , po prostu se wkręcasz to wszystko , też to mam z 4-5 miesięcy i z dnia na dzien jest co raz lepiej . po prostu nie myśl o tymFilip120 - 24-11-2011 naru a ty duzo paliles? kiedy u ciebie było widac poprawe ?Paweł100 - 24-11-2011 Im dłużej będziesz o tym myśleć tym dłużej będziesz czekać na poprawę.Po prostu wymaż z pamięci epizod palenia tak jak by nie miał w ogóle miejsca i nie myśl o tym.Wiem że łatwo się gada...Ale uwierz wkręcasz sobie bo się tym martwisz.Skoncentruj uwagę na czymś innym :)Paweł100 - 24-11-2011 Dla przykładu...Ja paliłem ze 2 lata nałogowo i nic mi nie jest.Owszem miałem pewne nieprzyjemności np bezsenność,stany lękowe,kołatanie serca,duszności.
Było to spowodowane pewnie po części okresem abstynencyjnym ( po 2 latach dziennego bakania siłą rzeczy musiało się to odbić) A po części moim przejmowaniem się.
Teraz mam 2 tygodnie ponad nie bakania i czuję się wyśmienicie :)naru - 25-11-2011 ja paliłem mało otóz 5 razy w życiu z fazą , za piątym nie wytrzymało i lipa :P poprawa zalezy od Ciebie , ja np wlasnie nie mogę sie wkręcić na dobrą drogę , ale kolega mi wytłumaczył o co w tym chodzi i teraz ten tydzień który minął to był jeden z lepszych ,Filip120 - 25-11-2011 a czy to jest normalne ze w myslach cały czas takjakbym slyszal muzykie albo ?Filip120 - 25-11-2011 cos innego .tzn nie slysze tego ,tylko mam to w myslachnaru - 25-11-2011 o jeju chłopcze dokladnie to samo masz :) , tak to jest normalne , tez sie na tym na poczatku przezyc zastanawialem , ale potem se uswiadomilem ze to jest normalne bo czesto w myslach mialem kiedys jakies piosenkiFilip120 - 27-11-2011 juz nie moge wytrzymac.;( nadal boje sie ze mam schizofrenie...Kamil11361s - 28-11-2011 Miałem tak samo i to wiedzą koledzy z forum ^^ też bałem się że to schizofrenia, panikowałem ale w końcu uświadomiłem sobie że to sobie wkręcam, chodzę normalnie do szkoły i jest git :) Nie myśl o tym, to minie. Na początku będzie trudno i będziesz przechodził przez piekło ( jak większość tutaj ) Ja biorę leki na depresje chociaż nie wiem po co :D pogadaj o tym z rodzicami to pomaga bo mnie moi wspierają. Na razie to nie myślę o tym tylko mam inne zmartwienia. Mam zamiar pójść do pedagoga w szkole i przyznać się że handlowałem itp... Pewnie zgłosi to na policję ale cóż sam chce poddać się karzę bo źle się z tym czuje... 3maj się i nie sięgaj po to bo nie warto !!! Jak napisała to "Smutna Mama" Przeżywaj młodość na trzeźwo a nie na haju ;)Filip120 - 28-11-2011 a kiedy ci to przeszlo ?;)Kamil11361s - 30-11-2011 hmm w sumie to już nie pamiętam :)) Przestałem o tym myśleć bo zrozumiałem że sam sobie to robię. Jak pamiętam to miałem takie jazdy że myślałem że już ze mną bardzo źle ale jest dobrze. No teraz przeżywam słabe chwile deprecha jak sam chuj. Ale to już nie ważne. Jakby coś Cie nie pokoiło to pisz ;)