To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Uzależnienia - Forum -
internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich

Bezchmurnie - widzicie co sie dzieje na dworze :)

staruszek - 16-03-2012
Temat postu: widzicie co sie dzieje na dworze :)
TYDZIEN! W moim przypadku ciezko przerwac letarg bo z silnego faceta robi sie dziecko beksa - okrutne to jest co ta kobieta (mj) robi z nami gdy sie sprzeciwiamy. . PANOWIE NA NOGI! Angina w koncu odpuszcza ale leci mi cos dziwnego z nosa i uszu z doswiadczen swoich i nie tylko wiem ze to raczej norma! Nie wiem czym to jest spowodowane - pytanie do terapeltow?! to czyszczenie organizmu? Poza tym humor ok, caly latam wiec kupilem valerin max na uspokojenie i jest znosnie poki co :) Teraz zaczynam dostrzegac ogrom dziury w mojej glowie mega uuuu
Zaczynam sie ruszac i spalac THC boje sie tylko powtorki z rozrywki.. Uwazacie ze powinienem isc do psychologa? Ze nie odczuwam jeszcze efaktu odstawienia? Czy moze mam tylko te fizyczne ? Pozdrawiam i wierze w moc naszych postanowien ! Dla mlodszych kolegow PAMIETAJCIE ZE TO WSZYSTKO ZACZYNA SIE W NASZYCH GLOWACH!

Kolega - 16-03-2012

Witaj
Prawda mj zmienia nas w mieczakow, wbrew pozorom. Jaki kolor ma wydzielina? Zolta? Moze byc to spowodowane odtruwaniem organizmu, ale nie nie musi, najlepiej udaj sie do lekarza. Mozesz miec zapalenia zatok lub inny problem zdrowotny, kiedy to wykluczszy obstawimy odtruwanie z thc. Dobrze ze uprawiasz sport, najlepsza metoda na detoxie :)
Z psychologiem ciezko powiedziec, zalezy od Ciebie jak sobie dasz z tym rade. Fizyczne objawy to nie wszystko, najgorsze sa psychiczne, przesledz forum to sie dowiesz cos na ten temat. Nie napisales ile paliles, co paliles i jak dlugo. Objawy psychiczne po odstawieniu moga jeszcze wystapic, ale nie musza, w zaleznosci w jakim stopniu jestes uzalezniony.

staruszek - 16-03-2012

Czytalem forum i mam tekze swoj wlsny bagaz doswiedczen. Efekt fizyczny(mam na mysli ni grype ni angine i jedno w drugim :) infekcje drog oddechowych ogolem) Pale ok 20lat mniej wiecej i w zasadzie od samego pczatku mnie powalilo (w sensie ulubiona faza). Juz w tedy palilem wiekszosc dni w tygodniu tylko ze rozne zielsko z regoly dobre ale w wiekszosci gruncik (pamietam sprzedawalo sie wtedy na SZUFLADY kto pamieta to wie o co chodzi) z racji ze zaczalem w latach 90siatych i dostepnosc ograniczona. Po niedlugim czasie wszedlem na obroty maxymalne. Pamietam kilka przerw ok 3tygodnie max ale nie wiele ich bylo. z psychicznych odczuwam smutek ogolnie jakbym stracil nailepszego przyjaciela... A wydzielina z krtani normalne odtrucie ciemne blee ale nos jakies biale cos jakby z powietrzem nie wiem ale pierwszy raz widze fuu. Biore antybiotyk 1szy 2tyg ale palilem jak smok i bez efektu 7 dni 2gi i juz bez dymka wiec dopiero teraz jakas poprawa sie robi. Ogolnie wspomagalem sie juz nawet kilka krotnie debecylina w zastrzykach (mocny antybiotyk 2* po 5g prochu+roztwor wody na strzal co 2 tyg -10szt 20tyg :) kuracja) zeby palic. Wlasnie wrocilem rowerkiem do domku MEGA JOGA na dworze polecam. Ps Czuje i wiem ze doroslem do tego by nie palic. Chce byc odpowiedzialnym doroslym a przede wszystkim wolnym i szczesliwym czlowiekiem. Tego zycze kazdemu a przede wszystkim moim ziomeczkom!
staruszek - 16-03-2012

Zawsze uwazalem ze MERY nie uzaleznia palilem :) i cieszylem sie poki nie zdalem sobie sprawy ze stuknelo 20l prawie i zmienilo sie to w katowanie siebie bliskich i silne ciagi.A Ty kolezko jak sie trzymasz? Skad jestes w ogole i jaki to sporcik preferujesz na depreche?
Kolega - 17-03-2012

Kazdy sport jest dobry, wydzielaja sie endorfiny, hormony szczescia, co w duzym stopniu pomaga w rzuceniu kazdego nalogu
staruszek - 17-03-2012

spie po 3h na dobe dramat.. jak opanowac nerwy? bo czuje ze moje cisnienie osiaga zenitu kilka razy na dobe. nawet po zlym snie nnie umiem juz zasnac lykam ziola i do wyrka:)
Kolega - 17-03-2012

Dlaczego tak krótko spisz? Dbasz o higiene snu?
staruszek - 19-03-2012

Staralem sie dbac o higiene snu. Przez pierwsze 3 dni nawet podobalo mi sie ze mniej spie.
W 3 dni ogarnalem wiecej niz przez miesiac :) Nastepne 5 dni bylo juz koszmarnie zmeczenie, rozdraznienie, bole stawow, rozwiklalem chyba wszystkie zagadki swojego zycia.. Wory pod oczami, uszy brudne co chwila, obiawy grypy, broda, odwodnienie wygladalem jak zul! Dzis pierwsza przespana noc (ale w glowie zmeczenie jak przed snem) ogolnie jest poprawa przechodzi grypa angina odpuscila juz calkowicie :) Przesiadlem sie na rower samochod tylko w ostatecznosci wlasnie planuje plan treningowy i od dzis wracam na silke ( nie macie pojecia jak mi tego brakowalo) czuje euforie jak pierwszego dnia szkoly. Jest tylko problem z regeneracja zakwasy sa okrutne i czuje zmeczenie materialu. Mysle ze to blokada psychiczna w wiekszosci ale chce wlaczyc w to suplementy bo inaczej zajade sie w miesiac! I powtorka z rozrywki! co o tym myslicie? Pozdrawiam wszystkich utrzymujacych abstynencje zycze rowniez wytrwalosci. Trzymajmy sie w kupie w kupie sila ;)

Kolega - 19-03-2012

Witaj
Super ze zaczales cwiczyc, jednak odradzam na poczatku suplementy wszelkiego typu nawet kreatyne. Najlepiej zaopatrz sie w nabiał, zdrowa dieta (owoce, szczegolnie cytrusy), przebywanie na powietrzu a napewno zastapi Ci to suple. Co do snu, to moge jeszcze dac takie rady jak picie melisy, 2-3 godziny przed pojsciem spac, wietrzenie miejsca gdzie sie spi, lozko tylko uzywac do spania zadne ogladanie filmow na nim, siedzenie na kompie.

enJoyeR - 04-04-2012

Staruszek i jak tam ? Dajesz rade ? pozdro
staruszek - 10-04-2012
Temat postu: enJoyeR brachu nie przejmuj sie dasz rade..
Poki co nie spalilem ani pol dymka:) Sport praca kobieta! Trzymam kciuki! Dasz rade oczywiscie jak tylko tego chcesz.. Pozdrawiam