To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Uzależnienia - Forum -
internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich

Bezchmurnie - Otępienie,brak pamięci, Proszę o pomoc

gring123 - 17-11-2013
Temat postu: Otępienie,brak pamięci, Proszę o pomoc
Witam zacznę od tego że mam lat 15 marihuanę w swoim życiu zapaliłem 6 razy. Po 5 razach niepoczułem dosłownie nic lecz po 6 trafiło mnie tak że prawie nic nie pamiętam, a tylko urywki jak misie coś pytali a ja nie wiedziałem co odpowiedzieć . Pamiętam że byłem też bardzo przestraszony. Wszystko przeszło tak po 3,4 godzinach od zapalenia. Zniknęły zawroty głowy i taka jak by nie moc. Gdy wróciłem do domu uznałem że pójdę spać i wszystko przejdzie lecz zastała mnie niespodzianka otóż mam problemy z koncentracją i pamięcią + jestem taki jak by otępiony. Dam przykład Rozmawiam z mamą, wiem co odpowiedzieć na jej pytania ale po chwili zapomniałem o czym z z nią rozmawiałem. Jest też tak jak oglądam film, niby go oglądam ale kompletnie nie wiem o co w nim chodzi. Czuje też duży lęk że nie będzie już nigdy tak jak kiedyś że po prostu uszkodziłem coś na stałe. Dodam że czuje że nigdy tego nie zapale, i mam pytanie czy to w końcu kiedyś mnie. Czekam już drugi dzień
olololo - 18-11-2013

Spokojnie, nic sobie nie uszkodziłeś. Za jakiś czas złapiesz kontat z rzeczywistością:)
Przezyłes Bad Tripa. Niech to będzie dla Ciebie przestoga przed paleniem.
Thc wyciąga z podświadomości cały negatywny syf.
Pamiętaj o tym gdy wszystko wróci do normy, bo kolejne jazdy będą silniejsze.

gring123 - 18-11-2013

Dzięki za wyjaśnienie, wiem że każdy organizm reaguje inaczej ale ile ok. może to trwać ponieważ szkoła przy takiej zamule to koszmar. Nauczyciele coś mówią a ja zaraz nic nie pamiętam. Jeszcze raz dzięki za odpowiedz
miodzio - 18-11-2013
Temat postu: czas
Jesli nie bedziesz czul poprawy po 2 tyg. to daj znac - podpowiem gdzie szukac pomocy. Zapraszam tez na GG (Jędrek) http://narkotyki.sos.pl/grafik, a jesli nie korzystasz to mozemy sie ustawic na rozmowe przez Facebooka - https://www.facebook.com/poradniainternetowa
gring123 - 18-11-2013

Wielkie dzięki za odpowiedz, widzę że na tym świecie są jeszcze ludzie którzy potrafią dać wsparcie. Jeżeli poprawa nie nadejdzie po 2 tygodniach na pewno odezwę się na gg. Jeszcze raz dzięki za danie mi wiary i za wszelaką pomoc
Pozdrawiam

gring123 - 04-12-2013
Temat postu: SZYBKA POMOC
Mam pytanie czy lekarz może zgłosić na policję że brałem marihuanę?
Potrzebna mi szybka odpowiedź

miodzio - 04-12-2013
Temat postu: nie
Lekarza obowiazuje tajemnica. Podobnie terapeute. Jeden i drugi nie sa od scigania wyrkoczen przeci prawu, tylko od pomagania. Po za tym uzywanie narkotykow nie jest karalne - jedynie posiadanie, handel itd. Wiec spoko, nic nie ryzykujesz. Warto lekarzowi szczerze wszystko powiedziec, by trafnie zdiagnozowal i cos madrze zalecil.
wrotek - 04-12-2013
Temat postu: Dr Hoffer terapia niacyna
Marihuana odkłada się w organiźmie w tłuszczu . Nie działa palenie za pierwszym razem/razami bo musi thc osiągnąć pewien poziom w organiźmie zanim efekt jest zauwazalny.