Rozmaitosci - Zabrane prawo jazdy
kierowca - 20-02-2015 Temat postu: Zabrane prawo jazdy Witam, tak jak w temacie policja zabrala mi prawo jazdy za jazde pod wpływem mj, jednak sytuacja jest na tyle dla mnie nie zrozumiala ze w momencie zatrzymania bylem trzezwy a z tego co wyczytalem thc w slinie utrzymuje sie nawet do 72h. Mam pytanie czy ktos byl w podobnej sytuacji i co robic zeby odzyskac je jak najszybciej?
irvin - 26-02-2015
Witam. Też miałam podobną sytuację, tylko w moim przypadku chodziło o alkohol. Miałam po prostu pecha, raz mi się zdarzyło i o ten raz za dużo... Nieźle się potem trzeba nagimnastykować, żeby to prawo jazdy odzyskać. Trzeba iść na ponowne badania lekarskie, a potem albo kogoś odsyłają na terapię, albo musi zrobić taki kurs specjalny. To też się ciągnie wieczność. Ja akurat miałam szczęście, bo trafiłam na fajny ośrodek i szybko ten kurs zrobiłam.
Koralina - 06-09-2016
Przepisy co do zdawania prawa jazdy ciągle się zmieniają, a czy co do odzyskiwania też, czy są ciągle jednakowe?
Rudi - 16-12-2016
To wszystko zależy od sytuacji/
Czasami jest łatwo odzyskać czasem trzeba się namęczyć. Iść tam i tu. Zrobić taki albo inny kurs....
Kołdun - 02-01-2017
Mnie kiedyś zabrali za spowodowanie groźnego wypadku
Odzyskałem po 2 latach.
Musiałem pójść na egzamin ponownie
wrotek - 18-04-2018
[quote="irvin"]Witam. Też miałam podobną sytuację, tylko w moim przypadku chodziło o alkohol. Miałam po prostu pecha, raz mi się zdarzyło i o ten raz za dużo... Nieźle się potem trzeba nagimnastykować, żeby to prawo jazdy odzyskać. Trzeba iść na ponowne badania lekarskie, a potem albo kogoś odsyłają na terapię, albo musi zrobić taki kurs specjalny. To też się ciągnie wieczność. Ja akurat miałam szczęście, bo trafiłam na fajny ośrodek i szybko ten kurs zrobiłam.[/quote]
Z tego co wiem to i do miesiaca sie utrzymuje , natomiast irvin ponizej porownuje to do alkoholu co jest nietrafionym porownaniem bo alkohol wykryty we krwi to sie jest pod jego wplywem.
Bwalaszczyk - 25-09-2018
Też odzyskiwałam stracone prawo jazdy co nie było łatwe. Kurs od początku badania, testy. Pytania są zupełnie inne niż te co kiedyś trzeba się natrudzić by naprawić popełnioną głupotę - ale może i dobrze przynajmniej jest nauczka.
pozdrawiam
chcerzucic - 31-07-2019
Mnie też odebrano prawo jazdy... to był szok... nie wyobrażałem sobie jak można żyć bez samochodu.. to doświadczenie wiele mnie nauczyło... teraz już odzyskałem prawo jazdy ale było ciężko.
|
|
|