To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Uzależnienia - Forum -
internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich

Bezchmurnie - 7 lat z marihuaną

tomik04 - 04-12-2010
Temat postu: 7 lat z marihuaną
Jestem uzalezniony od siedmiu lat. Nie potrafię się z tym uporać. Potrzebuje pomocy...
tomik04 - 07-12-2010

No i znowu przegralem ze soba... Po trzech dniach bez bucha w niedziele znowu dalem sie zlamac... Jedyny plus tego wszystkiego to to ze przestalem pic... Chwilami przestaje wierzyc ze moge skonczyc z tym wszystkim. Sam juz nie wiem czy to poprostu brak motywacji czy wina uzaleznienia... W czasie kiedy nie pale czuje sie jakby brakowalo jakiejs czesci mnie... Nie potrafie sobie wyobrazic tego ze moglbym na zawsze przestac palic to chyba bylby koniec swiata dla mnie...
miodzio - 07-12-2010
Temat postu: jak skonczyc?
Witaj na forum - pewnie trafnie piszesz w poprzednim poscie, ze potrzebujesz pomocy, by poradzic sobie z nalogiem. Jasne, nikt za ciebie tego nie zrobi - ale nie musisz tego robic sam. To, ze tu jestes to dowod, ze juz wiesz jedno: sam nie dasz rady. Skoro tak, to zachecam Cie bys zrobil kolejny krok i siegnal po pomoc terapeutyczna w poradni. Ani to, ze lamiesz abstynencje, ani to ze nie wyobrazasz obie zycia na trzezwo to nie sa przeszkody w tym, by zaczac leczenie nalogu. Podpowiem namiar na bezplate poradnie w Tw. okolicy, jak podasz miejscowosc (tu lub na prv). No i gratuluje decyzji, by zmierzyc sie z problemem po tylu latach :) powodzenia!!!
tomik04 - 08-12-2010

Wczoraj znowu nie poradzilem sobie z tym wszystkim... Nie wiem czy to przez srodowisko w ktorym sie obracam czy to po prostu we mnie jest cos nie tak... Jestem z Torunia i nie wyobrazam sobie tego ze moglbym komus opowiadac o tym ze jestem uzalezniony, chyba jestem zbyt malo odwazny...
miodzio - 08-12-2010
Temat postu: moze ktos cos napisze Tomkowi na temat terapii?
Tomiku nie Ty jeden mas taki opor - jednak jak go przelamiesz to zobaczysz ze nie taki diabel straszny :) Terapeuta jest zyczliwy, nie ma planu Cie zniszczyc - narkotyki owszem, wlasnie taki "plan" maja. Wierze, ze nie jest to proste na poczatku isc do poradni - ale skuteczne lekarstwa malo kiedy bywaja slodkie :)

Moze ktos z korzystajacych z terapii zacheci Tomika jakos? :)

W Toruniu masz pare miejsc, w ktorych mozesz pytac o fachowa, dyskretna i bezplatna pomoc:

Poradnia Profilaktyczno-Społeczna „POWRÓT Z U”
Toruń, ul. Strumykowa 4
tel: 566226214

Towarzystwo Profilaktyki i Przeciwdziałania Uzależnieniom
Toruń, ul. Strumykowa 4
tel: 566522394

PTZN Oddział w Toruniu Poradnia Profilaktyki Środowiskowej
Toruń, ul. Szeroka 21 lok.3
tel: 566555270

Poradnia Terapii Uzależnień i Współuzależnienia
Toruń, ul. Szosa Bydgoska 1
tel: 566226831

POWODZENIA!

tomik04 - 10-12-2010

postaram sie zajac tym od poniedzialku dzis nie mam weny do tego... W weekend znowu pewnie ze soba przegram... Tak jak wczoraj przed wczoraj i 3 dni temu :/