To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Uzależnienia - Forum -
internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich

Bezchmurnie - Jestem za słaby...

kartamega - 25-06-2009
Temat postu: Jestem za słaby...
Tyle prób, każda na marne, 3 dni, 2 dni, tydzień i zawsze wracam nie mam już siły, nie mam już siły wstawać z łóżka, nie chce tak żyć, długi, poprawka w szkole, to wszystko mnie przerasta, ta płytkość, nie potrafię opłakać nawet bliskiej osoby która odeszła, po prostu nic, zero uczuć, nie wiem co robić. Wspomnienia wracają, to tak boli, dlaczego teraz. Pamiętam siebie gdy zaczynałem szkołę średnią, pełnego radości, ambicji, cały świat był mój, a teraz po 2 latach wszystko sprawia mi taką trudność. Prosiłbym o adres jakiejś poradni w pobliżu oświęcimia i jakiejś rady.
okimen - 25-06-2009

Jak to mi napisał wielki Miodzio bezradność,bezsilność do dobry punkt zaczepienia w walce z nałogiem .Musisz zorganizować sobie czas na maxa ,bo bez tego ciągle bedziesz wracał do punktu wyjścia gdy dopadną cię chwile nudy i zwątpienia .Unikaj wszystkiego co związane z zielonym tematem . Ja np. nie jestem w wstanie całkowicie odciąść się od tego , ale zawsze gdy mam okazje zapalić powtarzam sobie słowa , że właśnie tym momencie mogę sobie spierdolić życie i mi pomaga . Ale jeśli nie jesteś wytrwały w postanowieniach całkowicie zmień towarzystwo , pozbądz się wszystkiego co ci się z jaraniem kojarzy .Dobrze że chcesz iść na terapie , to naprawdę pomaga w utrzymaniu abstynencji . No i pozostaje ci tylko czekać z nadzieją że będzie lepiej , a będzie napewno ,świat znowu będzie twój , tylko musisz podać się całkowitej ABSTYNENCJI !!
miodzio - 25-06-2009
Temat postu: poradnia koło Oświęcimia
wydaje mi sie, ze w Tychach jest najblizej:

Ośrodek Terapii Uzależnień Novatrix
ul. Bukowa 20, 43-100 Tychy
telefon: (0-32) 327-51-83
czynne pon-pt 9.00-19.00
Placówka przyjmuje pacjentów powyżej 18 r.ż.
Zakres udzielanej pomocy:
* Poradnictwo dla rodzin osób uzależnionych
* Poradnictwo dla osób używających narkotyków (nieuzależnionych)
* Poradnictwo dla osób uzależnionych od narkotyków
* Psychoterapia indywidualna dla osób uzależnionych od narkotyków
* Psychoterapia indywidualna dla rodzin osób uzależnionych
* Psychoterapia indywidualna dla osób używających narkotyków (nieuzależnionych)
* Konsultacje lekarskie