Bezchmurnie - Życie jakby przez sen, dziwne objawy
flex - 14-05-2011 Temat postu: Życie jakby przez sen, dziwne objawy Witam Was.
Trafiłem na to forum nieprzypadkowo. Mam 22 lata, swoją przygodę z jaraniem zacząłem jakieś 2 lata temu. Paliłem naprawdę sporadycznie (raz na 2-3 miechy). Od około pół roku palę średnio co weekend. Wiem, że może to się wydawać niewiele ale od pewnego czasu mam wrażenie, że coś złego dzieje się w mojej głowie...
Objawy są dość jednoznaczne - otępienie, silny brak koncentracji ( robiąc jakąś prostą rzecz np. kawę mam problemy z kolejnością wykonywanych czynności; po kilka razy wracam do kuchni najpierw bo kubek, później po lyżeczke itd.), problemy z dedukcją i logicznym myśleniem, luki w pamięci ( w momencie potrafię zapomnieć o czym przed chwilą myślałem i nie jestem sobie w stanie tego przypomnieć ), nie mowiąc już o kompletnym braku przyswajania nowych informacji (mogę czytać tekst 10 minut a za chwile nie wiedzieć o czym był). Czasem mam wrażenie ze jestem w ciele innej osoby i mogę kontrolować co robię ale wszystko sprowadza się tylko do elementarnych czynności. Często wydaje mi się jakbym prowadził życie przez sen - wszystkie bodźce odczuwam jakby nie były do końca realne.
Oprócz alko, którego też nie piję systematycznie nie przyjmowałem żadnych innych używek. Czytałem dużo o skutkach ubocznych jarania ale większość nie była tak silna i wyraźna jak u mnie. Może to sprawa tego gówna, którym mnie częstują. Może jest nasiąknięte nie wiadomo czym i stąd te wszystkie paranoje. Czy ktoś z Was ma podobne objawy do moich ? Jest dla mnie pierwsze wyraźne światło, że coś zaczyna być nie tak.
sodan - 15-05-2011
Jest to dla ciebie wyrazne swiatlo zebys przestal palic bo nie wyobrazasz sobie co mozesz przezyc jeszcze zlego od jarania.Nie pal !!!
kogut - 22-05-2011
to najlepszy moment zebys wlasnie przestal jarac raz na zawsze, Po co zglebiac temat czy to od nasaczania skuna twardymi chemikaliami czy, ktos juz takie objawy mial czy nie, wazne ze ty je masz i to jest ten moment zeby wycofac sie z tego bez poniesienia wyraznych strat na psychice, teraz bedzie ci latwo sie wywinac a te objawy szybko prysna, jesli juz nie bedziesz kopcil, zycze dobrych wyborow
|
|
|