Bezchmurnie - Dziwne chuśtawki nastrojów i odrealnienie.
Artiko - 27-06-2011 Temat postu: Dziwne chuśtawki nastrojów i odrealnienie. Witam
Mam problem otóż zacząłem jarać mając 15 lat w zimę pierwsze jaranie pamiętam nic mi nie było zwykłe ziółko itp. Za drugim razem zjarałem z kolegą jakiegoś dopalacza i czułem lęk zwiększone, tętno, zagubienie, minęło po 2 czy 3 godzinkach, przyrzekłem sobie że nie zajaram już więcej. Po 3 miechach na wycieczce klasowej zajarałem znowu jakiegoś dopalacza nic mi nie było śmiechowe akcje itp. Po tym nie jarałem już więcej. W okresie wakacyjnym czułem się jakoś inaczej nie wszystko mnie cieszyło ale przeszło jakoś w tą zimę. Po egzaminach gimnazjalnych kolega namówił mnie na jointa zajarałem luz i git akurat po 3 dniach stresu pomyślałem. Potem znowu wycieczka klasowa jaranie. Pierwszego dnia i dziwne akcje podwyższone tętno i zagubienie. Drugiego dnia zwykła trawka i alkohol (wódka) nic mi nie było. Trzeciego dnia wypiłem trochę za dużo browarków i poprawiłem trawą nie pamiętam tego dnia za bardzo jak wracałem z wycieczki czułem odrealnienie, tak jakbym był w chmurze, jakby świat nie był realny, sen przez pierwsze dni jeść mi się nie chciało i nie czułem radości z życia po miesiącu troszkę przeszło wydawało mi się że chmura trochę minęła ale było ciągle jakoś inaczej nierealnie. Niedawno było wesele u mnie w rodzinie i wypiłem troszeczkę nie upiłem się. Po tygodniu znowu impreza czysto alkoholowa ale teraz pierwszego lipca minie 2 miesiąc od jarania a to minęło w w 45% do tego nie mogę się na niczym skupić i mam tak że po 15 minutach mam inny nastrój niż teraz i czuje się trochę inaczej i boje się że nie dożyje 18 zryło mi to banię. Pytałem się kolegi który tak miał i powiedział że przejdzie mi to za rok i żebym o tym nie myślał ,tylko że on nie jest profesjonalistą i mu słabo wierzę. Mam pytanie czy to kiedyś minie?? Czy wstanę kiedyś i będzie tak jak dawniej ?? Czytałem gdzieś że jaranie powoduje schizofrenię i że na to się umiera skacząc z okien bądź wieszając się i boję się tego. Proszę o jakąś poradę czy coś. Za pomoc z góry dziękuję. Czy dożyje chociaż 30 ??
badboythc - 29-08-2011
z tego co wiem powiazanie pomiedzy mj a chorobami psychicznymi jak schizofrenia jest scisle baka moze zwiekszac ryzyku zapadniecia na choroby psychiczne u ludzi podatnych na nie , po prostu nie pal wiecej widac narkotyki nie sa dla ciebie ja tez przez to gowno sie nabawilem roznych schizow na szczescie przeszly jednak jest to powolny proces i baka bardzo zmienia czlowieka
klawisz - 29-08-2011
dokładnie, ja sie nabawiłem psychozy, jeden może sie nabawić nerwicy, jeszcze jeden schizofrenii. Widać jesteś podatny na thx, mi lekarka powiedziała że marihuana to środek do wywoływania psychoz, odrealnienie też mam, od 6 miesięcy już więc daj sobie spokój z tym gównem.
|
|
|