Bezchmurnie - Ankieta
mnemonic - 06-09-2011 Temat postu: Ankieta Proszę wszystkich, którzy palili marihuanę o wpisywanie objawów jakie mieli po zaprzestaniu palenia. Na początku proszę wpisać jak długo używali marihuany oraz jak często, następnie najlepiej w punktach, żeby było czytelnie wymienić dolegliwości. Jeżeli komuś udało się ich pozbyć, proszę podać metodę dzięki, której nastąpiła poprawa. Nie wiem co na to moderator, ale jeśli była to farmakologia, proszę napisać jaki to był lek, ponieważ może to być cenna wskazówka dla lekarza.
miodzio - 06-09-2011 Temat postu: leki podawanie nazw lekow nie wchodzi w rachube - to zbyt indywidualna sprawa, a lekarze na to forum raczej nie zagladaja jako do zrodla doksztalcania sie :) poza tym pomysl fajny na temat, zapraszam do dzielenia sie
mastik - 07-09-2011
najlepiej to chyba będzie zajrzeć do tematu tam wszystko pisze dość dokładnie
rozumiem że tu ma być podsumowanie i najważniejsze rzeczy
- używanie:
kilkanaście lat z czego często ostatnie 2 lata
- dolegliwości:
dla mnie najgorszą dolegliwością było to, że moje myśli skupiały się ciągle na bakaniu ("czy przypalić teraz czy póżniej?")
były też napady niekontrolowanego smutku - jasny sygnał na to, że z beretem coś sie stało, oczywiście osłabione: pamięć, koncentracja, emocje...
- co pomogło na dolegliwości:
abstynencja,
czas,
praca nad sobą,
sport,
zdrowy tryb życia
- co pomogło w osiągnięciu i trwaniu w abstynencji:
to forum, :)
samoobserwacja,
ksiązki: Allen Carr - różne, Chris Sullivan's Simple Effective Way to Control Cannabis (jak ktoś chce też poczytać, to niech wyśle mi maila na PW)
|
|
|