Uzależnienia - Forum - internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich
Bezchmurnie - ?
Bryan - 14-09-2011 @lost W pełni zgadzam się z ostatnim zdaniem. Czytaj uważnie moje posty. Wiem dla kogo jest to forum i czemu powinno służyć, bywam tu od dłuższego czasu. Jeśli nie zauważyłeś to mam ten sam problem co inni, nie jestem specjalnie oryginalny w tej kwestii. Nie ma lekko. Pozdrawiam.miodzio - 15-09-2011 Temat postu: troche literatury dostepnej na rynkumozna pozagladac do fachowej literatury:
Więc jeżeli "normalni" ludzie mają ciężko, to trochę głupio oczekiwać że abstynencja od narkotyków im dłuższa tym człowiek będzie czuł się lepiej. Przecież pierwotnym powodem sięgnięcia po narkotyki/alkohol jest chęć ucieczki od życia.
Tak więc powtórzę- KAŻDY człowiek jeżeli nie chce zwariować musi pracować nad sobą. Każdemu też przydałby się psycholog. Nam narkomanom szczególnie, a że świat wyciąga do nas pomocną rękę- trzeba z tej pomocy korzystać :)miodzio - 19-09-2011 Temat postu: ...Micholas - ladnie to ujales :D
Bryan - w Tczewie masz punkt konsultacyjny, ale musialbys sprawdzic, czy ma wystarczajaca oferte pomocy (czasem w takich punktach nie ma terapii, tylko odsylaja po rozmowie do innej poradni czy osrodka). Na wszelki wypadek wklejam wiec tez namiary na poradnie w okolicy. Najlepiej podzwon, popytaj co i jak i umow sie na rozmowe.
Punkt Konsultacyjny ds. Uzależnień „OKNO”
Tczew, ul. Kościelna 6/7
tel: kom. 515188207
tel: kom. 501226601
Punkt Konsultacyjny dla Młodzieży Uzależnionej „SILOE”
Starogard Gdański, ul. os. 60-lecia ONP 14
tel: 585623174
Poradnia Profilaktyki i Terapii Uzależnień „MONAR”
Gdańsk, ul. 3-go Maja 6
tel: 583020442Bryan - 19-09-2011 @miodzio Dzwonił nie będę, przynajmniej w najbliższym czasie. To była bardziej taka zagrywka psychologiczna z mojej strony bo skoro mam już te numery to w ciężkiej sytuacji wymówka, że nie wiem co i gdzie oraz że nie chce mi się szukać odpada. W każdym razie dzięki.