Uzależnienia - Forum - internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich
Bezchmurnie - po prostu koniec
mastik - 26-09-2011 z prawkiem uważaj, bo z tym zdawaniem to często loteria...
powodzenia życzę :)
oczywiście że się trzymam :)
swoją drogą
nie wydaje mi się możliwe żeby nawrót mógł tak nagle nastąpić po takim czasie
(chociaż wiadomo że nigdy nic do końca nie wiadomo)
rok temu to zanim zapaliłem to myślałem o tym przez miesiąc i walczyłem ze sobą
teraz to juz nie jest walka tylko rzadkie chwilowe epizody które szybko mijają
bardziej powodowane strachem przed nawrotem niż samą chęcią zapalenia.
zrobiłem sobie dzisiaj paradę wspomnień i czytałem swoje posty na innym forum pisane z czasów gdy zacząłem ostrzej ćpać (czyli większość weekendów i częściej) od jesieni 2008. 3 lata, ile to sie pozmieniało... w nałogach bo w innych dziedzinach życia zmian było w sumie niewiele ...
w 2009 roku najdłuższa przerwa nie wyniosła nawet miesiąca a było i nieraz codziennie
kasy przerąbane - kilka tysięcy nawet boję się liczyć ile dokładnie
jest pewien żal że czasu sie nie cofnie, ale trudno sie mówi i żyje się dalej
większośc postów jakie pisałem to skończone głupoty (po części i tak pisałem wtedy dla jaj)
ale powaznie poziom był żenujący
zaledwie kilka na kilkaset mnie coś rozśmieszyło... ( przez łzy ;) )
nic mądrego też wtedy nie wymyśliłem...
czas po prostu stracony
i co? znowu w to gówno wdepywać? nie dzięki...mastik - 04-10-2011 na wycieczce było fajnie
okazje by palic też były ale nawet się nie zawahałem
:)
a to dlatego że nie wiem jak będzie w przyszłym roku ale teraz pełny rok na czysto musze zaliczyć.
byc może to furtka ale o tym pomyślę później.mastik - 21-10-2011 10 miesięcy :)
jak ten czas leci :)
heh pamiętam jak na początku zeszłego roku marzyłem o 5 miesięcznej przerwie...
poza tym to
realizuje swoje nowe, małe cele
choć dzięki temu jestem trochę zmęczony ale pozytywnie...
nad niektórymi stoje w miejscu, ale co sie odwlecze...
teraz mam wolny weekend to jak tylko odpocznę to nad nimi bardziej popracuję
słucham ostatnio sporo podkastów i audiobooków
aż za dużo, bo czasem czuję że trzeba to też przemyśleć... a myśleć nie ma kiedy jak się ciągle słucha :)
co może mieć też zalety jak się myśli o głupotach...
rok temu mój nawrót się rozkręcił - pora roku przypomina mi o tym...
ale tylko przypomina...mastik - 24-10-2011 duzy sukces z mojej strony
zrobilem cos co chcialem zrobic juz od chyba paru lat (min od półtora) ale mi się nie chciało tego ruszyć
bo generalnie zysk z tego jest dość mały
ale w końcu to zrobiłem :D
konretnie chodzi o zmianę konta - teraz powinno być kilka złoty miesięcznie więcej :)miodzio - 24-10-2011 Temat postu: :)malymi krokami, ale konsekwentnie :)Driver - 15-11-2011 I jak Ci idzie ? Poddales sie, czy trwasz dalej w niepaleniu ?mastik - 15-11-2011 spoko.
trzymam się. :)mastik - 15-11-2011 chociaż niedawno śniło mi się że kupiłem pokażny worek i przerwałem abstynencje...
ale obudziłem się z ulgą :)
póki co ustawiłem sobie na twardo że rok musze wytrzymać minimalnie
ale to nie wszystko, bo juz teraz wymyślam sobie pare misji które też musze wypełnić zanim o tym w ogóle taka możliwość jak zapalenie będzie mogła byc brana pod uwagę,
to takie zabezpieczenie na niebezpieczne rozluźnienie o którym pisałem wczesniej...Bryan - 15-11-2011 Hahahaha... :).Bryan - 15-11-2011 @mastik Rok musisz wytrzymać minimalnie? To nieźle, nie potrafisz napisać wprost, że wracasz do palenia?mastik - 16-11-2011 tego nie napisałem
może i to co napisałem nie było do końca przemyślane :)
bo własciwie to nie myślę o tym za wiele
jestem zajęty innymi rzeczami typu "pisanie ksiązki o pająkach"Bryan - 16-11-2011 @mastik "tego nie napisałem" - ale to wynika z twojego postu, myślę że podświadomie podjąłeś już decyzję. "może i to co napisałem nie było do końca przemyślane :)" - pozwól, poprawna kolejność: 1. myśl, 2. pisz. :).mastik - 17-11-2011 zapisuje to co mi chodzi po głowie
być może więc masz rację.
czyżby działał mechanizm zaprzeczania albo jakis inny?Sarnaa3 - 17-11-2011 a mój instruktor mówi-NIE MYŚL BO MYŚLENIE BOLI-DZIAŁAJ A POTEM MYŚL
trzymam za ciebie kciukiBryan - 17-11-2011 @mastik Nie wiem jaki mechanizm, myślę że to wszystko nie jest tylko czarno-białe...