To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Uzależnienia - Forum -
internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich

Bezchmurnie - po prostu koniec

mastik - 29-04-2014

a najgorsze jest to że miałem hipotezę że to mechanizmy kierują moim poczynaniem bym się wyprowadzał z równowagi i nawroty zaliczał...
Richie - 30-04-2014

Hej Mastik

Za popilnowanie auta .. cwani dyplomaci :P Osobiscie chcial bym sie nauczyc umiejetnie rozmawiac z takimi ludzmi, tzn odpowiadac im tym samym " sposobem, stylem "
Rzadko tu pisze bo chce pisac dopiero jak sie cos zmieni konkretnie ( nie poddaje sie i jestem czysty !! ) ale napisales ze masz straszne nerwy to napisac Ci chcialem ze ostatnio dostalem na probe 4 tabletki " Kalms " jest to lek uspokajajacy ziolowy, po tym jak ryczalem sam do siebie w domu i powiedzialem mamie ze nie mam pojecia dlaczego tak sie denerwuje. Sprobowalem iiiii jestem zadowolony, calkiem inaczej, minelo pare dni i ani razu nie wybuchlem, a sytuacje gdzie bym wybuchl zlewalem ;) Pisze to tylko z tego wzgledu ze moze sie skusisz i pomoge, trzymaj sie i nie daj sie !

Kolega - 30-04-2014

Kiedyś tez brałem jakies leki ziolowe, nie pamietam nazwy ale fajnie relaxowały i pomagały zasnac. Odtawilem je jednak kiedy poczulem ze jest ze mna lepiej, systematycznie zmniejszałem dawki (tzn nie bralem codziennie) az całkiem przestałem je brac gdy poczułem sie lepiej
Paweł100 - 01-05-2014

Mastik a zapytaj na terapii czy może są jakieś kursy asertywności bo jeżeli chodzi o złość to naturalna emocja która jest potrzebna każdemu człowiekowi np do podejmowania decyzji itp.Ale gorzej jeśli ktoś się zezłości i zamiast spokojnie podjąć decyzję wybucha albo ucieka np w kierunku używek.
Sam mam napady złości najczęściej przy rodzicach i w pracy.Warto takie sytuacje omawiać na terapiach.Jednak ostatnio się odseparowałem od rodziców i zamieszkałem sam.Zauważyłem że chyba nadmiar ich towarzystwa mi szkodził.Po prostu teraz będąc nie zależny mniej się kłócimy.
Zastanów się jeszcze nad tą złością czy nie masz tak że kumulujesz w sobie złość z jakiś powodów np nie zaspokojone potrzeby nie związane z używkami.Czasem trudno to dostrzec bo poczuć złość z wyraźnego powodu można łatwo a taką kumulowaną trudniej ale warto to analizować.
Ja po przeprowadzce czuje się lepiej :)
Pozdro

mastik - 04-05-2014

mam w sobie dwie osobowości
które na przemian mają kontrolę nad moimi celami
jedna to abstynent, druga używacz
zmieniają się rolami co parę miesięcy

mastik - 06-05-2014

nie ma terapii
stwierdziłem że nie mam czasu
i sensu
i tak używam
jak podejmę abstynencje to wrócę ale nie teraz

Sarnaa3 - 07-05-2014

oj młody młody trzymam kciuki za ciebie że w końcu na dobre zawitasz do świata trzeźwych i zostaniesz z nami na długi długi czas

trzymaj się pozdrawiam

mastik - 08-05-2014

mam tylko nadzieje że w końcu mi się to znudzi...
mastik - 11-05-2014

w trakcie nawrotu nie jestem w stanie powiedzieć że mi się to nie podoba...
co prawda staram sie ograniczac i za bardzo nie odwalam patologii
potem jest gorzej ale gdzie jest granica?

mastik - 12-05-2014

no ostatnio to sporo imprez, ale od jutra stop na parę tygodni
Paweł100 - 14-05-2014

No właśnie granice są tam gdzie Ty je wyznaczasz.
mastik - 02-06-2014

tak nawiązując trochę do ostatniej rozmowy
to perm wqrw mam 2 tygodnie a nie 3 choć wydaje się że wieki
choć frustracja nie związana z paleniem trwa dłużej - była wcześniej

a czemu nie mogę przerwać nawrotu?
przypominam diagnozę terapeuty - bo jestem wtedy nakręcony na palenie i nie potrafię i nie chcę się odkręcić - przerwać schematu

mastik - 15-06-2014

powrót do sportu
mastik - 29-06-2014

żona wyczuła mnie 2 dni z rzędu...
ale atmosfera jest ok...

mastik - 12-07-2014

był ciąg ale jest weekendowo