To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Uzależnienia - Forum -
internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich

Bezchmurnie - Powstać po upadku

mastik - 21-02-2014

hehe u mnie na terapii też dominują tematy niezwiązane bezpośrednio z narkotykami :)
no i super bo ile można wałkować o uzależnieniu?
problemem są relacje, emocje, sposoby myślenia - a o samych prochach, chemii to wiem chyba więcej niż terapeuta...

np. jak sobie ktoś nie układa kontaktów w rodzinie to w nerwach zechce się nawalić...

newlife - 21-02-2014

ja też staram się troche poszerzyć horyzonty muzyczne,rock mi się wkręca teraz U2 i nirvane katuje :)
newlife - 22-02-2014

Mastik dokładnie,my mamy na 1 grupie bardziej o teorii uzaleznienia,na drugiej o emocjach itp. i nawet ta 2 grupa bardziej mi sie podoba bo wiecej z niej wynosze.Kolejny dzien bez rozkminy co kto mysli,wczoraj pierwszy raz od bardzo dawna pochlonalem duza ilosc wiedzy,ciesze sie bo moze w koncu pamiec zacznie troche wracac do rownowagi :) a u was jak z pamiecia i koncentracja?:D
Paweł100 - 22-02-2014

U mnie jest tak że o pierdołach czasem zapominam często z pośpiechu np wziąść papierosy albo telefon ale o ważnych rzeczach pamiętam :)
mastik - 22-02-2014

jak myśle o tym że mam mieć słabą pamięć jako efekt palenia to w tedy rzeczywiście tak jest, ale raczej jest ok,
większym problemem jest u mnie że bywam nerwowy

a słuchając felka doszło do mnie coś:
jak człowiek jest uzalezniony ma mniej marzeń - coś w tym jest
"i to jest bardzo ważne" :)

newlife - 22-02-2014

No wy też macie już abstyncję długą,ja dopiero 5 tygodni,nawet w sumienie pamietam dokladnie,mam nadzieje ze sie polepszy bo za ciekawie nie jest,chociaz lepiej niz na poczatku..
newlife - 24-02-2014

http://www.youtube.com/watch?v=Na3oOFTRyP8
No to lecimy,od rana lekka deprecha,ale co tam,sniadanie i szukamy pracy,''Moja przeszłość, ma wpływ na moja teraźniejszość
Dzisiejsze błędy wyjdą jutro, taka kolejność
Po upadku wstać i odzyskać w ruchach pewność
Spokojnie patrzeć wprzód,z uśmiechniętą gębą:))))))))))))))))
lece dzisiaj na terapie i nie patrze co inni powiedzą,fuck it ;)
Wierze w pana on mnie prowadzi ! :))

Driver21 - 24-02-2014

@Newlife

Zalogowalem sie wylacznie, zeby podzielic sie z Toba taka ciekawostka. Nie bede streszczal wszystkiego, przeczytaj najlepiej moj watek.

Jak nadszedl juz moment, kiedy mialem wolna glowe od THC, zaczalem sie zaglebiac w tematy, ktorymi raczej ludzie nie interesuja sie na codzien. I jednym z takich tematow jest przekaz podprogowy w roznego rodzaju muzyce, dzialajacy bezbolesnie na nasza swiadomosc, lecz miazdzacy podswiadomosc.

Wklejasz tu kawalki Hemp Gru (notabene nie spotkalem z nimi teledysku, w ktorym chociaz RAZ nie pojawia sie skret, lub nie ma nawiazania do cpania), lub soboty, ktory dziala identycznie w tym samym kierunku, w jego teledyskach czy tekstach bez przerwy pojawiaja sie epitety do jarania, czy wypuszczany buch z pluc.

Te teksty, ktore oni maja juz i tak z gory napisane, nie wygladaja zlowieszczo, teksty sie podobaja, zachecaja do walki, do optymizmu, jednak Twoja podswiadomosc odbiera to w zupelnie inny sposob. Polecam Ci zaglebic sie w ten temat.

Zycze wytrwalosci kazdego dnia i jak najmniej sluchania jaraczy ;)

newlife - 24-02-2014

hmm,no nie wiem czy to tak działa,faktycznie staram się teraz unikać wszelkich tematów zwiazanych z cpaniem,a jesli slucham teraz rapu to wlasnie motywującego i napędzającego.tak sie kiedys wlasnie zastanawiałem czy oni nie wkręcają tak specjalnie w to dzieciaków no może faktycznie coś w tym jest.zwróce uwagę,dzięki za wskazówki.
newlife - 24-02-2014

Dzisiaj dopadła mnie masakryczna migrena,chciałem przetrwać bez żadnych tabletek na ból ale musiałem w końcu łyknąć ibuprom bo bym nie wyrobił,ból głowy i nudności,hardkor jakiś.Czy ktoś może miał podobny problem,albo ktoś wie na ile to może być związane z abstynencją?
mastik - 25-02-2014

większość bólów głowy bierze się z braku cukru.
newlife - 25-02-2014

Dzięki za info,chyba nawet zacznę słodzić herbatę <lol2>.Dzisiaj nachodzą mnie takie wyrzuty sumienia,że zmarnowałem tyle czasu,i wjebałem się w tą kabałe,na własne życzenie..mega przytłacza,mieliście tak?jak sobie staraliście z tym radzić?
jeleń - 25-02-2014

Powiem Ci szczerze że wiele razy gdy próbowałem odstawić palenie , chyba z byt bardzo rozdrapywałem przeszłość, i prowadziło to do dziwnych zachowań. Dzisiaj staram się raczej patrzyć do przodu niż wstecz i jakoś łatwiej mi to wytrzymać.
newlife - 25-02-2014

mega roztrzęsiony się dzisiaj czuje...rozpierdala mnie cos od srodka,takie adhd mam,WTF!!
Driver21 - 25-02-2014

Na podstawie wlasnych obserwacji i doswiadczenia, moge stwierdzic, ze towar blokuje wydzielanie emocji. W momencie palenia dlugotrwalego, ten proces z kazdym kolejnym skretem staje sie silniejszy i powoli wypiera pozytywne jak i te negatywne emocje. Ciezko jest tak poprostu wrocic spowrotem do stanu przed paleniem, czyli do normalnego stanu w jakim powinnismy na codzien funkcjonowac. Wszystko to kwestia samozaparcia i treningu, aby w miare szybkim tempie "przywrocic siebie".

I to kolejny klucz, otwierajacy drzwi do stwierdzenia, ze tak dziwimy sie po odstawieniu kilkuletniego palenia, gdy emocje targaja nami na wszystkie mozliwe strony, poniewaz wyciszone przez palenie, skumulowaly sie w takiej ilosci, ze wybuchamy bez powodu agresja, lub za chwile jestesmy przytloczeni smutkiem do granic mozliwosci.

Wszystko zalezy wylacznie od Ciebie, jak sobie z tym poradzisz i jak szybko zdasz sobie sprawe, co trzeba naprawic, co palenie popsulo.