Uzależnienia - Forum - internetowe grupy wsparcia dla zmagających się z nałogiem i ich bliskich
Bezchmurnie - Niewiem co roboci
Damiano - 24-04-2009 za 3 tyg mijaja 3 miechy . Nieno light poprawilo sie troche ,ale nie moge o tym nie myslec ;/
wychodzac na dwor niedaje rady . Idac po dworze zdaje mi sie ,ze snie ,ze to dlugi sen i kiedys sie z tego obudze ;/ norbi a jak tam u ciebie juz ci wszystko przeszlo ?norbi - 24-04-2009 przede mną jeszcze daleka droga stary :) ostatnio miałem 3 dniowego doła o lękami. Co do widzenia to jest różnie, raz widzę lepiej , raz gorzej. ale jakby ciut się poprawiło...przynajmniej jak patrze na ludzi to nie wydają mi się gniewni i źli ;) Wiem co czujesz...też już chciałbym się przebudzić z tego snu zwanego powracaniem do trzeźwości. Staram się organizować sobie cały czas jakieś zajęcia żeby nie skupiać się na sobie. Najgorzej jak usiądziesz i chcesz odpocząć i myśli na swój temat powracają. Strasznie żałuję , że paliłem....sprawiłem tym przykrość moim bliskim, którym powiedziałem o całej sytuacji. Bardzo chciałbym naprawić to wszystko i zrekompensować im to, że się na mnie zawiedli. Nie wiem jak Ty Damiano, ale ja odstawiłem wszystkie używki łącznie z kawą i herbatą. Piję tylko mleko i wodę...podobnie jak Ty biegam i ćwiczę. Choć ostatnio na treningu po dużym wysiłku bałem się że zemdleję, nie wiem czy to wina rozhuśtanych emocji?!? ale jakoś leci, raz lepiej raz gorzej. 3m się i głowa do góry!Damiano - 18-05-2009 MInely 3 miesiace . Wzrok mi sie poleprzyl , nie widze wszystkiego zamazanego . Mam takie cos jakbym widzial przedmioty pojedynczo . Patszac na kogos widze go normalnie ,a za nim wszystko lekko zamazane ,wychodzac na dwor mam gdzies isc to droga mi sie przedluza jakbym caly czas byl pod wplywem marihuany . . Jak sobie mysle ,ze zmarnowalem tyle czasu przez wlasna glupote to plakac mi sie chce :/// Dalej zyje w ciaglym stresie wkurzam sie na drobnostki , wciaglem sie w nalug od tytoniu najbardziej sie boje ,ze wpadne w chorobe nerwowa ;/ Zyje tylko nadzieja ,ze mi to przejdzie . z tygodnia na tydizne widze lepiej . Na poczatku widzialem wszystko zamazane ,ze nawet z domu balem sie wyjsc ,a teraz caly dzien na dworze i jakos daje rade . Moze powinnienem isc do jakiegos lekarza ,zeby mi cos z tym zrobil czy czekac ,az mi to samo przejdzie ?morda - 18-05-2009 heh e co do wzroku to mam podobnie mam to bardzo żadko pękają mi żylki w oczach.możesz iść do okulisty ale on cipewni nic specjalnego nie pomoże.moim zdaniem to właśnie jest skutek odstawinia trawy,Damiano - 30-05-2009 Minely prawie 4 miechy Rzucilem fajki bo po co mam sie dalej truc ,a z nerwami juz osbie jakos radze :P nie stresuje sie ,wszystko powoli wraca do normy ,a wzrok troche sie polepszyl ,jeszcze troche i mi to gowno wyjdzie. CIesze sie ,ze przez te klopoty jakie mialem jakos sobie w skzole poradzilem i z trudem zdalem ,z trudem ale zdalem :P A z kumplami z ktorymi palilem dalej sie trzymam neiwiem czy dobrze robibie czy zle ale znam nich od malego i trudno zerwac z nimi znajomosc ,oni pala dalej maryske ,a mnie nawet do tego nie ciagnie. Jak pala to zawsze odchodze bo boje sie ,ze jeszcze przez te opary z wzrokiem bedzie jeszcze gorzej . i Jak mi to przejdzie to zorbie wszystko ,zeby oni z tym skaczyli bo nieo chce patszec dalej jak niszcza sobie przez te gowno zycie , Ja z nimi palilem to palilismy raz na tydzien ja zerwalem z tym ,a oni dalej pala sa od tego uzaleznieni teraz pala dzien w dzien ;/// Niewiem jak sobie poradze ,ale zrobie wszystko ,zeby z tym skaczyli .Damiano - 06-06-2009 Minely 4 miechy zle widze , i niewiem co robic . Tak powoli mi to schodzi ;/// za 2 miechy jade na wakacje i neiiwem jak ja tam bede cos robil jak tak bede dalej widzial ;/ chce ,zeby mi to jak najszybciej przeszlo . Lekarz mi z tym nic nie zrobi ?? moze powinnienem sie do jakiegos wybrac ?? musialo mnie to spotkac ;/ chce mi sie caly czas plakac wychodzac na dwor mam gdzies isc ,droga mi sie przedluza mozna powiedziec ,ze widze pojedynczo patsze na cos ,a za nim wszystko zamazane ;/// a kumple dalej pala nic nim nie jest tylko mni musialo to spotkac ;/miodzio - 07-06-2009 Temat postu: wzrokDamiano, nie zwlekaj z szukaniem pomocy. Odwiedz neurologa.Damiano - 07-06-2009 a skierowanie do neurologa dostane tylko w przychodni ?? bo lekarki w mojej przychodni znaja moich rodzicow ,a ja nie chce nim mowic ,ze to przez maryske ;/Damiano - 20-06-2009 Bylem w czwartek u okulisty powiedzialm im wszystko co mam z zwrokiem zrobili mi jakies badania i wszystko z oczami mam ok mam je zdrowe . mam sie jeszcze zjawic w wrzesniu i bede mial kolejne badania i jak mi nie przejdzi to cos mi z tym beda robic . Nieiwem czy jeszcze isc do neurologa ,a skierowanie do niego dostane u lekarza rodzinnego ?Damiano - 10-07-2009 minelo 5 miesiecy . i dalej zle widze ;// za 2 tygodni jade i chyba mi to nigdy ni przjdzie ,czemu to tyle trwa i ile jszcze potrwa ??norbi - 12-07-2009 Damiano ja ostatnio byłem znow u psychiatry, rowniez widze niewyraznie a wieczorem wzork sie pogorsza, malo tego mam tak jakby snieg optyczny i latajace plamki przed oczami. Po przedstawieniu wszystkich objawow ( dodatkowo uciski w klatce, spiete i sztywne miesnie karku) psychiatra stwierdzil ze dopadla mnie nerwica! Nerwica to ponoc choroba emocji. Nie wiem czy ktos tak mial po odstawieniu thc. Kwestia czy masz wiecej dziwnych objawow...Damiano - 13-07-2009 Wiesz mi sie to nie pogarsza al czesto boli mni glowa skroni oczy i chyba tz mam nerwice bo si szybkjo denerwuje caly czas biegam i jezdze na roweze mam nadzije ,ze do wrzesnia chociazmi to przejdzie. czytalm jakims forum mdycznym ,z thc odstawia si na mozgu tkankach tluszczowych i na wzroku .Thc nie rozpuszcza sie w wodzi dlatego tak powoli schodzi
.Mi si zdaj ,ze thc odstawilo mi si na wzroku dlatego zl widze ,al czemu mn8i skroni bola i to ja niewiemDamiano - 18-07-2009 Norbi i jak sobie radzisz ?? kurd ja mam wyjazd za tydzien i zle widze :( pierwszy raz mam tak zwalone wakacje .Damiano - 19-08-2009 na obozie jakos sobie poradziłem ale przez dwa miechy w ogole mi sie wzrok nie polepsza ;(((
co radzicie mi ,zebym zrobił mam w wrzesniu drugą wizyte u okulisty ale tam znowu jak po pierwszj wizycie sie nic nie dowiem :/norbi - 03-09-2009 Damiano to moze byc nerwicowe, proponuje wizyte u psychiatry, nie boj sie opowiedz mu o swoich dolegliwosciach i potem wizyty u psychologa. Mi tez jeszcze nie przeszlo ale zapisalem sie na psychoterapie nerwic. Kwestia czy masz jeszcze jakies dziwne objawy typu nadmierna potliwosc, spiete miesnie, walenie serca itp.