Uzależnienia - Forum - Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wszystko to wymysł
Autor Wiadomość
pooshkin

Wysłany: 15-11-2012   Wszystko to wymysł [Cytuj]

Otóż moi drodzy. Nie ukrywam że było i jest ciężko ale to wszystko co piszecie: paranoje, lęki, fobie to wytwór waszej chorej wyobraźni. Najważniejsze to nie myśleć o paleniu. Rzuciłem i nie pale już 9 dni i czuję się znakomicie, wiadomo najgorzej jest zacząć. Dlatego serdecznie chciałbym podziękować ludziom którzy to forum założyli bo od samego czytania człowiek się mocno buduje w postanowieniu. Ja paliłem od jakiś 4 lat dzień w dzień po kilka razy. Grunt to pozytywne myślenie. Życzę wszystkim nie palenia!! Powodzenia!

miodzio

Wysłany: 15-11-2012   ... [Cytuj]

Dodam tylko może, że choć w 90% przypadków te "wymysły" mijają, to jednak u niektórych ta chora wyobraźnia to już bardziej chora psychika. Nie mam na myśli przepaleń, bad tripów czy objawów odstawiennych, tylko komplikacje, które ciągną się dłużej niż kilka tygodni od podjęcia abstynencji (a tak bywa, jak człowiek ma tendencje do problemów z psychiką) lub są szczególnie dotkliwe (depresja, myśli samobójcze, lęki...). Dlatego jeśli jakieś kłopoty nie mijają - warto szukać pomocy.

Tak czy inaczej super, że się ogarniasz i włączasz pozytywne myślenie :) I dzięki za pozdrowienia :]

[ ODPOWIEDZ ]