Witam, mam 17 lat . Wszystko zaczęło się 1 rok temu, kiedy to po raz pierwszy spróbowałem marihuany. Na początku uznałem to za zwykłą rozrywkę, od czasu do czasu z kolegami po prostu coś na wzór ucieczki od codziennej rutyny, ale właśnie z tej rutyny wpadłem w następną. Przez pierwsze dwa miesiące nie odczuwałem żadnych negatywnych skutków zażywania narkotyku, faktem jest to, że zacząłem powoli opuszczać lekcje i zamieniać się w bardziej cichą istotę, które wywoływała u mnie marihuana. Moja pamięć znacznie się pogorszyła, co teraz poskutkowało na moich ocenach, ponadto nigdy nie miałem kłopotów z pamięcią. Najgorsze w tym wszystkim jest to że nie potrafie gadać z ludźmi poprostu nie wiem co mam powiedzieć więc siedze cicho i tylko odpowiadam na pytania. Nie pamiętam kiedy ostatnio powiedziałem coś mądrego, czuje że stałem sie głupi i że jest to nie odwracalne bo po tygodniowej przerwie mój mozg lepiej nie pracował i nadal nie chce mi sie gadac z ludzmi.
Czy kiedyś znów będe normalnie rozmawiał i myslał?
Witaj Siema, takie ogłupienie, problemy z rozmową to normalka, ale tydzień to za krótko aby nastawiać się na poprawę. Dobrze, że zauważasz to, że nie potrafisz powiedzieć niczego mądrego, myślę, że jesteś inteligentnym facetem, a marihuana niestety nie pomaga w byciu mądrym , pojętnym, bystrym. Powiedz też jak często paliłeś i co to za towar był, a przede wszystkim odpowiedz sobie co Ci daje palenie dobrego, czego oczekujesz i skonfrontuj to z tym co Ci się stało. Jedno jest pewne, nie pal tego szajsu.
Witaj
Otepienie, brak madrych slow, problemy z pamiecia, problemy ze snem po odrzuceniu ziola to jedne z normalnych objawow. Tydzien to za malo zeby widziec roznice. U mnie potrzeba bylo 2-3 miesiecy zebym zauwazyl znaczaca poprawe w tym wszystkim
nie pomaga czaso przestrzeń, jestem co raz głupszy.. mimio iż nie pale. niesamodzielny , przestalem chodzic do szkoly. ze mną koniec postanowilem podjac próbe samobjstwa bo nie mam innego wyjscia
Hej ! spokojnie daj sobie czas... on naprawde jest bardzo potrzebny...spróbuj skorzystac z pomocy psyhiatry lub innego lekarza, nie poddawaj się ! Jesteś jeszcze bardzo młody i wiele pięknych chwil przed Tobą, teraz przeżywasz koszmar i kryzys ale to minie ! Jeżeli chcesz pogadac możesz napisac do mnie prywatną wiadomośc. Bywam tu często i napewno odpisze. Nie daj się ! Odwagi !
Stary, nie odrazu Rzym zbudowano. Zniknie Ci to wszystko, obiecuje :). Co do ,, otępienia " to powiem ci tak. W moim przypadku ( zapraszam do tematu Psychika Siada, też mówie o moim otępieniu i innych rzeczach ) było gorzej, chcesz się pośmiać ? No to słuchaj. Moimi głównymi problemami przez MJ było - lęk przed innymi, czyli po prostu strach. Oraz otępienie, nie wiedziałem co mam powiedzieć, a jeśli coś znalazłem, włączał się strach. Raz pracodawca mnie zwolnił dlatego ze z nim nie rozmawiałem. A ja chciałem rozmawiać, naprawdę, ale się bałem, że powiem coś głupiego, że nie mam nic mądrego do powiedzenia, i tak było, mówiłem jak dziecko z downem czasem, zmieniałem temat albo się uśmiechałem po prostu i było mi głupio... Widzisz, piszesz ze czujesz się głupio jak idiota, ja tak samo miałem, ale patrze co jest teraz i widzę poprawę, masz moje słowo, OBIECUJE Ci ze to minie, tylko teraz druga kwestia, żeby to działało musi iść w dwie strony, ja Ci obiecam ze to minie, a ty mi obiecaj ze nie będziesz jarał :) Przeczytaj sobie mój temat, nie musisz nic pisać, po prostu go przeczytaj, pisze to dla ludzi którzy maja podobnie i szukają wskazówek ( ? ), sam szukałem na forum objawów podobnych do moich i lubiłem czytać o nich, żeby wiedzieć coś więcej. Trzymaj się a będzie dobrze, kur*a mac !
Nie ma takich problemow, z ktorych nie da sie wyjsc - jednak wierze, ze moze byc Ci w tej chwili bardzo trudno i tego nie widzisz.
Od dawna masz mysli samobojcze? To naprawde niebezpieczny objaw - odwiedz najlepiej psychiatre! Daj sobie szanse. Mozesz tez skorzystac z pomocy oferowanej tu: http://www.116111.pl/prob...mobojcze,aid,83