za 3 tyg mijaja 3 miechy . Nieno light poprawilo sie troche ,ale nie moge o tym nie myslec ;/
wychodzac na dwor niedaje rady . Idac po dworze zdaje mi sie ,ze snie ,ze to dlugi sen i kiedys sie z tego obudze ;/ norbi a jak tam u ciebie juz ci wszystko przeszlo ?
przede mną jeszcze daleka droga stary :) ostatnio miałem 3 dniowego doła o lękami. Co do widzenia to jest różnie, raz widzę lepiej , raz gorzej. ale jakby ciut się poprawiło...przynajmniej jak patrze na ludzi to nie wydają mi się gniewni i źli ;) Wiem co czujesz...też już chciałbym się przebudzić z tego snu zwanego powracaniem do trzeźwości. Staram się organizować sobie cały czas jakieś zajęcia żeby nie skupiać się na sobie. Najgorzej jak usiądziesz i chcesz odpocząć i myśli na swój temat powracają. Strasznie żałuję , że paliłem....sprawiłem tym przykrość moim bliskim, którym powiedziałem o całej sytuacji. Bardzo chciałbym naprawić to wszystko i zrekompensować im to, że się na mnie zawiedli. Nie wiem jak Ty Damiano, ale ja odstawiłem wszystkie używki łącznie z kawą i herbatą. Piję tylko mleko i wodę...podobnie jak Ty biegam i ćwiczę. Choć ostatnio na treningu po dużym wysiłku bałem się że zemdleję, nie wiem czy to wina rozhuśtanych emocji?!? ale jakoś leci, raz lepiej raz gorzej. 3m się i głowa do góry!
MInely 3 miesiace . Wzrok mi sie poleprzyl , nie widze wszystkiego zamazanego . Mam takie cos jakbym widzial przedmioty pojedynczo . Patszac na kogos widze go normalnie ,a za nim wszystko lekko zamazane ,wychodzac na dwor mam gdzies isc to droga mi sie przedluza jakbym caly czas byl pod wplywem marihuany . . Jak sobie mysle ,ze zmarnowalem tyle czasu przez wlasna glupote to plakac mi sie chce :/// Dalej zyje w ciaglym stresie wkurzam sie na drobnostki , wciaglem sie w nalug od tytoniu najbardziej sie boje ,ze wpadne w chorobe nerwowa ;/ Zyje tylko nadzieja ,ze mi to przejdzie . z tygodnia na tydizne widze lepiej . Na poczatku widzialem wszystko zamazane ,ze nawet z domu balem sie wyjsc ,a teraz caly dzien na dworze i jakos daje rade . Moze powinnienem isc do jakiegos lekarza ,zeby mi cos z tym zrobil czy czekac ,az mi to samo przejdzie ?
heh e co do wzroku to mam podobnie mam to bardzo żadko pękają mi żylki w oczach.możesz iść do okulisty ale on cipewni nic specjalnego nie pomoże.moim zdaniem to właśnie jest skutek odstawinia trawy,
Minely prawie 4 miechy Rzucilem fajki bo po co mam sie dalej truc ,a z nerwami juz osbie jakos radze :P nie stresuje sie ,wszystko powoli wraca do normy ,a wzrok troche sie polepszyl ,jeszcze troche i mi to gowno wyjdzie. CIesze sie ,ze przez te klopoty jakie mialem jakos sobie w skzole poradzilem i z trudem zdalem ,z trudem ale zdalem :P A z kumplami z ktorymi palilem dalej sie trzymam neiwiem czy dobrze robibie czy zle ale znam nich od malego i trudno zerwac z nimi znajomosc ,oni pala dalej maryske ,a mnie nawet do tego nie ciagnie. Jak pala to zawsze odchodze bo boje sie ,ze jeszcze przez te opary z wzrokiem bedzie jeszcze gorzej . i Jak mi to przejdzie to zorbie wszystko ,zeby oni z tym skaczyli bo nieo chce patszec dalej jak niszcza sobie przez te gowno zycie , Ja z nimi palilem to palilismy raz na tydzien ja zerwalem z tym ,a oni dalej pala sa od tego uzaleznieni teraz pala dzien w dzien ;/// Niewiem jak sobie poradze ,ale zrobie wszystko ,zeby z tym skaczyli .
Minely 4 miechy zle widze , i niewiem co robic . Tak powoli mi to schodzi ;/// za 2 miechy jade na wakacje i neiiwem jak ja tam bede cos robil jak tak bede dalej widzial ;/ chce ,zeby mi to jak najszybciej przeszlo . Lekarz mi z tym nic nie zrobi ?? moze powinnienem sie do jakiegos wybrac ?? musialo mnie to spotkac ;/ chce mi sie caly czas plakac wychodzac na dwor mam gdzies isc ,droga mi sie przedluza mozna powiedziec ,ze widze pojedynczo patsze na cos ,a za nim wszystko zamazane ;/// a kumple dalej pala nic nim nie jest tylko mni musialo to spotkac ;/
a skierowanie do neurologa dostane tylko w przychodni ?? bo lekarki w mojej przychodni znaja moich rodzicow ,a ja nie chce nim mowic ,ze to przez maryske ;/
Bylem w czwartek u okulisty powiedzialm im wszystko co mam z zwrokiem zrobili mi jakies badania i wszystko z oczami mam ok mam je zdrowe . mam sie jeszcze zjawic w wrzesniu i bede mial kolejne badania i jak mi nie przejdzi to cos mi z tym beda robic . Nieiwem czy jeszcze isc do neurologa ,a skierowanie do niego dostane u lekarza rodzinnego ?
Damiano ja ostatnio byłem znow u psychiatry, rowniez widze niewyraznie a wieczorem wzork sie pogorsza, malo tego mam tak jakby snieg optyczny i latajace plamki przed oczami. Po przedstawieniu wszystkich objawow ( dodatkowo uciski w klatce, spiete i sztywne miesnie karku) psychiatra stwierdzil ze dopadla mnie nerwica! Nerwica to ponoc choroba emocji. Nie wiem czy ktos tak mial po odstawieniu thc. Kwestia czy masz wiecej dziwnych objawow...
Wiesz mi sie to nie pogarsza al czesto boli mni glowa skroni oczy i chyba tz mam nerwice bo si szybkjo denerwuje caly czas biegam i jezdze na roweze mam nadzije ,ze do wrzesnia chociazmi to przejdzie. czytalm jakims forum mdycznym ,z thc odstawia si na mozgu tkankach tluszczowych i na wzroku .Thc nie rozpuszcza sie w wodzi dlatego tak powoli schodzi
.Mi si zdaj ,ze thc odstawilo mi si na wzroku dlatego zl widze ,al czemu mn8i skroni bola i to ja niewiem
na obozie jakos sobie poradziłem ale przez dwa miechy w ogole mi sie wzrok nie polepsza ;(((
co radzicie mi ,zebym zrobił mam w wrzesniu drugą wizyte u okulisty ale tam znowu jak po pierwszj wizycie sie nic nie dowiem :/
Damiano to moze byc nerwicowe, proponuje wizyte u psychiatry, nie boj sie opowiedz mu o swoich dolegliwosciach i potem wizyty u psychologa. Mi tez jeszcze nie przeszlo ale zapisalem sie na psychoterapie nerwic. Kwestia czy masz jeszcze jakies dziwne objawy typu nadmierna potliwosc, spiete miesnie, walenie serca itp.