Witam moj problem wyglada tak otoz moja psychika od dlugiego czasu nie jest w najlepszej formie i pomimo wielokrotnych prob rzucenia tego gowna niedaje rady dalej pale bo tylko po tym jestem jak dawniej... zielsko zrobilo ze mnie ciote niemam poczucia wlasnej wartosci takie popychadlo ktore nieumi sie same bronic + idiota ktory niemysli mam totalna pustke w glowie i co mnie najbardziej przeraza tylko jak zapale wraca mi moj intelekt , dawne podejscie do zycia , do ludzi . Mam do Was pytanie prosze odpowiedzcie mi bo niewiem czy mam juz sobie strzelic w glowe czy jest jednak jakas malutka szansa - Czy ten stan w glowie ktory mam po zapaleniu bede mial kiedys na trzezwo i jak dlugo musi minac zeby do tego doszlo? bardzo prosze o szczegolowe odpowiedzi Pozdrawiam
ps. palilem dziennie 3 lata wczesniej kilka razy mam 19 lat
Pewnie do póki ci się organizm nie odtruje a to zajmuje około rok . Wiem że to kupa czasu ale cóż za błędy trzeba płacić . Ten stan który masz po zapaleniu to tylko fikcja , tak naprawdę to jest coraz gorzej , zajarasz zapominasz jest fajnie , a w rzeczywistości to ty to dalej podlewasz i to rośnie i rośnie w twojej głowie . Uwierz mi że jeśli nie dajesz sobie rady jedyną deską ratunku jest terapia , tam pomogą ci to sobie wszystko poukładać w głowie , powiedzą jak nie wpadać w stare schematy.Widzisz że wielokrotnie sam nie dałeś sobie rady , może w końcu najlepszy czas sobie pomóc ?? Jedynie 100%abstynecja pomoże ci wrócić do równowagi . A i przestrzegają garść porad Miodzia naprawdę pomagają !! 3maj się zacznij walkę o siebie masz dopiero 19 lat cały świat przed dobą ,tylko wystarczy chcieć , a chcieć oznacza móc :) . Napisz kiedyś co tam u ciebie , pozdrawiam :))))
Wielkie dzieki, troche podbudowales mnie na duchu. A jak ona wlasciwie wyglada ta terapia( bede tam zamkniety czy co jakis czas bede musial tam przyjezdzac)? mozna ja pogodzic ze szkola (jestem w klasie maturalniej)? z gory dzieki
Masz do wyboru albo terapie w ośrodku zamkniętym , albo wizyty w poradni to już wyłącznie od ciebie zależy na co się zdecydujesz , ale ośrodek zamknięty to raczej ostateczność . Oczywiście że będziesz to mógł pogodzić ze szkołą , idz zapytaj tam ci wszystko powiedzą . Zapytaj się Miodzia o najbliższą poradnie w twojej okolicy . Pozdrawiam 3maj sie trzezwo :)))