Witam, paliem mj przez rok całe weekendy ale ostatnio po zamieszaniu z ekstazy napadł mnie mocny lek, koledzy zadziałali i mnie z tego wyciągli, na następny tydzień znów poszedłem na imprezę tym razem samo ekstazy napadł mnie okropny lek chciałem żeby się szybko skończyło po zejściu ekstazy wszystko było ok. Przyszedł następny tydzień tym razem zostałem w domu i zapalilem mj i tu sytuacja się powtórzyła znów lek próbowałem wsłuchać się w muzykę nic nie dało ostatecznie poszedłem spać od tamtej pory nie palilem miesiąc i teraz nachodzą mnie takie lekkie krótkie leki, czy to przejdzie jako skutek odstawienia mj czy powinienem coś z tym zrobić?
Cześć. Napady lękowe zdarzają się u wielu osób które zażywają narkotyki. Jeśli nie przestaniesz brać (nawet okazyjnie) takie sytuacje będą się powtarzać coraz częściej aż w końcu skutki mogą być opłakane.
Oczywiście może być tak że następnym razem weźmiesz będzie OK i nic się nie stanie tym razem, ale w końcu przyjdzie czas że znowu się to pojawi i bez narkotyków. A później będziesz coraz częściej i częściej miał lęki aż w końcu będziesz miał bardzo poryty łeb. Nie słuchaj ludzi którzy mówią na temat dragów że nic Ci nie będzie, że fazka przejdzie - w końcu to nie eksperci a często narkomani po prostu...
W przypadku abstynencji lęki przejdą - różnie to trwa w różnych przypadkach. Zobacz czego się boisz, kiedy się boisz, może ludzi się boisz? Może dorosłych? Może kobiet? Może dzieci? Staraj się sobie tłumaczyć że to irracjonalne i Ci przejdzie, uprawiaj sport, spędzaj czas z normalnymi znajomymi będzie git :)