Uzależnienia - Forum - Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Znowu spróbowałem - 3 razy po 5 mieś. abstynencji
Autor Wiadomość
zavex

Wysłany: 13-05-2010   Znowu spróbowałem - 3 razy po 5 mieś. abstynencji [Cytuj]

Nie paliłem od 5 miesięcy, niestety pare dni temu 3 dni pod rząd zapaliłem...
Coś we mnie pękło, ale na szczęście się otrząsnąłem i pozbyłem resztki towaru
i znowu chcę być czysty ale na dłużej, jak najdłużej.
Ostatni raz paliłem w niedzielę czyli 4 dni temu, od tego czasu mam codziennie
totalny brak motywacji, brak chęci do czegokolwiek i totalne znudzenie,
kiedy taki stan minie ? bo paliłem przecież tylko 3 dni... czy znowu będę
musiał miesiąc czy dwa czekać zanim to przejdzie ? cały czas zażywam bez
przerwy leki antydepresyjne.

Strasznie brakuje mi tej motywacji bo ona zabiera mi chęć do życia,
mam ochotę tylko leżeć i nic nie robić i nie mam zapału do niczego...
Czy to sprawa tylko psychologiczna czy raczej objaw odstawienny ? ale on występuje
tylko po długim zażywaniu ... ?

Proszę o jakąś odpowiedź.
Dzięki

dexter27
Początek drogi....

Wysłany: 14-05-2010   trudno:( [Cytuj]

Witaj Zavex, mogę Ci napisać z mojego doświadczenia, że to raczej psychika. Niestety wpakowaliśmy się w niezłe gówno, i jeśli chodzi o mnie to nawet jednorazowe palenie powoduję nawrót tych wszystkich chorych jazd i tylko całkowita abstynencja może przynieść skutek. W zeszłym roku zapaliłem parę razy w kilkumiesięcznych odstępach i za każdym razem to samo, walka od nowa. Po prostu nasza psychika jest bardzo delikatna, depresja, lęki itp. to wołanie naszego mózgu o jaranie, zapalisz raz, mózg odbiera sygnał : o dostałem co chciałem, to następnym razem też dostanę, będę go męczył do skutku. Obecnie nie palę 8 miechów i wiem, że jeszcze ogrom pracy przede mną, depresja, emocje wszystko składam do kupy, uczę się żyć. Mam nadzieję,że za dwa, trzy lata będę mógł powiedzieć : wygrałem. Wiem że po ilościach i czasie jaki paliłem parę miesięcy to za mało by wyzdrowieć. W każdym razie nie załamuj się, zapaliłeś, stało się, tylko nie pal więcej bo popłyniesz po całości, wiem coś o tym. Powodzenia, trzymaj się.

pitor

Wysłany: 17-05-2010   . [Cytuj]

i ja również zajarałem po 4 miechach.... niby urodziny, niby nie chciałem, ale...
Dzisiaj mam zajebistego doła, znowu to samo... Zobaczmy co będzie jutro :/

mastik
(:

Wysłany: 18-05-2010    [Cytuj]

3mię za Ciebie kciuki @zavex

Trololo Man

Wysłany: 20-05-2010    [Cytuj]

zavex powodzenia :)

zavex

Wysłany: 21-05-2010    [Cytuj]

gówno, nic, jest tylko gorzej, teraz to samo nie przejdzie, dlatego ciągnie mnie by znów zapalić co pewnie zrobię, poprostu nie mam nadziei, mam zaburzoną osobowość i to mnie niszczy to nie potrafię normalnie myśleć, drugie wyjście to samobójstwo.
albo po prostu jakiś anioł co mi spadnie z nieba.

jeleń
jeleń

Wysłany: 26-05-2010    [Cytuj]

I jak tam zavex ? powiem ci tyle , nie jesteś sam , ja mam tak samo zszarpaną psychę , z tym samobójstwem to nie przesadzaj, jest to tchórzowskie i bez sensu . Musimy wierzyć że kiedyś i do nas się szczęście uśmiechnie tylko chyba trzeba troszkę to powalczyć . Trzymaj się będzie dobrze !

zavex

Wysłany: 06-06-2010    [Cytuj]

przez ostatnie 4 dni się złamałem, nie radze sobie z zyciem i stresem, nie miałem jak odreagować, od nowa trzezwieje i tak w kółko.

zavex

Wysłany: 14-06-2010    [Cytuj]

skoro po dlugiej przerwie zapaliłem tylko przez 4 dni dosłownie minimalne dawki czyli razem 0,5g, to czy to znowu będzie trwać 3 miesiące czy może krócej bo 3 miesiące to trwało jak paliłem prawie rok, a teraz tylko 4 dni, czy to ma znaczenie, ze potrwa gora miesiac ?
czy nie ma szans na krocej ? wspomagam się lekami przeciwlękowymi.

[ ODPOWIEDZ ]