Uzależnienia - Forum - Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
7 lat z marihuaną
Autor Wiadomość
tomik04

Wysłany: 04-12-2010   7 lat z marihuaną [Cytuj]

Jestem uzalezniony od siedmiu lat. Nie potrafię się z tym uporać. Potrzebuje pomocy...

tomik04

Wysłany: 07-12-2010    [Cytuj]

No i znowu przegralem ze soba... Po trzech dniach bez bucha w niedziele znowu dalem sie zlamac... Jedyny plus tego wszystkiego to to ze przestalem pic... Chwilami przestaje wierzyc ze moge skonczyc z tym wszystkim. Sam juz nie wiem czy to poprostu brak motywacji czy wina uzaleznienia... W czasie kiedy nie pale czuje sie jakby brakowalo jakiejs czesci mnie... Nie potrafie sobie wyobrazic tego ze moglbym na zawsze przestac palic to chyba bylby koniec swiata dla mnie...

miodzio

Wysłany: 07-12-2010   jak skonczyc? [Cytuj]

Witaj na forum - pewnie trafnie piszesz w poprzednim poscie, ze potrzebujesz pomocy, by poradzic sobie z nalogiem. Jasne, nikt za ciebie tego nie zrobi - ale nie musisz tego robic sam. To, ze tu jestes to dowod, ze juz wiesz jedno: sam nie dasz rady. Skoro tak, to zachecam Cie bys zrobil kolejny krok i siegnal po pomoc terapeutyczna w poradni. Ani to, ze lamiesz abstynencje, ani to ze nie wyobrazasz obie zycia na trzezwo to nie sa przeszkody w tym, by zaczac leczenie nalogu. Podpowiem namiar na bezplate poradnie w Tw. okolicy, jak podasz miejscowosc (tu lub na prv). No i gratuluje decyzji, by zmierzyc sie z problemem po tylu latach :) powodzenia!!!

tomik04

Wysłany: 08-12-2010    [Cytuj]

Wczoraj znowu nie poradzilem sobie z tym wszystkim... Nie wiem czy to przez srodowisko w ktorym sie obracam czy to po prostu we mnie jest cos nie tak... Jestem z Torunia i nie wyobrazam sobie tego ze moglbym komus opowiadac o tym ze jestem uzalezniony, chyba jestem zbyt malo odwazny...

miodzio

Wysłany: 08-12-2010   moze ktos cos napisze Tomkowi na temat terapii? [Cytuj]

Tomiku nie Ty jeden mas taki opor - jednak jak go przelamiesz to zobaczysz ze nie taki diabel straszny :) Terapeuta jest zyczliwy, nie ma planu Cie zniszczyc - narkotyki owszem, wlasnie taki "plan" maja. Wierze, ze nie jest to proste na poczatku isc do poradni - ale skuteczne lekarstwa malo kiedy bywaja slodkie :)

Moze ktos z korzystajacych z terapii zacheci Tomika jakos? :)

W Toruniu masz pare miejsc, w ktorych mozesz pytac o fachowa, dyskretna i bezplatna pomoc:

Poradnia Profilaktyczno-Społeczna „POWRÓT Z U”
Toruń, ul. Strumykowa 4
tel: 566226214

Towarzystwo Profilaktyki i Przeciwdziałania Uzależnieniom
Toruń, ul. Strumykowa 4
tel: 566522394

PTZN Oddział w Toruniu Poradnia Profilaktyki Środowiskowej
Toruń, ul. Szeroka 21 lok.3
tel: 566555270

Poradnia Terapii Uzależnień i Współuzależnienia
Toruń, ul. Szosa Bydgoska 1
tel: 566226831

POWODZENIA!

tomik04

Wysłany: 10-12-2010    [Cytuj]

postaram sie zajac tym od poniedzialku dzis nie mam weny do tego... W weekend znowu pewnie ze soba przegram... Tak jak wczoraj przed wczoraj i 3 dni temu :/

[ ODPOWIEDZ ]