Uzależnienia - Forum - Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
pomoc w Warszawie
Autor Wiadomość
krycha

Wysłany: 29-05-2009   pomoc w Warszawie [Cytuj]

Bez zagłębiania się w szczegóły, jaram od wielu lat, od kilku lat codziennie, dość hardkorowo, standardowa gadka. Zaczynam dojrzewać do rzucenia, myślę o tym od paru miesięcy, ale wiem że nie dam rady sama, m.in. dlatego że jara mój chłopak (jesteśmy razem 3 lata) i duża część moich znajomych (wcale nie poznanych "prze palenie" czy znajomych od jarania, po prostu marihuana stała się tak powszechna mili państwo). W dodatku, ja i mój facet jesteśmy bardziej ogarnięci życiowo niż większość naszych nie palących znajomych, mamy juz jakieś tam sukcesy jak na nasz wiek, ogólnie inni nam nawet zazdroszczą naszych "osiągnięć" i mówią to otwarcie, a rodziny stawiają za przykład itp. Ogólnie jesteśmy przykładem tego,że można sobie dość dobrze radzić, będąc uzależnionym, a już szczególnie on, palenie nie jest dla niego takim priorytetem jak dla mnie, nie układa swojego dnia w zależności od jarania, to ja napieram na palenie, nakręcam go na jointy itp, jemu wystarczy joint wieczorem i nie czuje się uzalezniony, u mnie jest inaczej.
Wydaje mi się, że potrzebuję jakiegoś wsparcia, terapii, nie wiem. Problem w tym,że znane są mi tylko dwa skrajne podejścia: zdecydowanych przeciwników palenia (zazwyczaj są to ludzie którzy nigdy nie palili) lub osób palących które nie widzą w tym nic złego. Szukam jakiegoś ośrodka w którym pracują osoby uzależnione, które rzuciły palenie. Uważam, że osoba nigdy nie będąca w tym stanie nie może mnie zrozumieć choćby nie wiem ile książek przeczytała, dla nich to zawsze będą jakieś reakcje chemiczne zachodzące w moim organizmie. Przynajmniej takie odczucia mam po doświadczeniach z różnymi psychologami (u których leczyłam się z depresji), wszystkie te terapie gówno mi dały, najwięcej rozmowa z innymi osobami w depresji i praca nad sobą.
Czy znacie jakieś dobre ośrodki w Warszawie gdzie terapię prowadzi ktoś kto był uzależniony? Jakie są Wasze doświadcznia?

skippy
walcze ponownie

Wysłany: 30-05-2009    [Cytuj]

ja sie lecze w prywatnej poradni olcha na al jerozolimskich w centrum warszawy i jest ok.zapraszam.jesli chcesz jakis NFz - owska poradnie to polecam na zgierskiej(podobno dobra)

skippy
walcze ponownie

Wysłany: 13-06-2009    [Cytuj]

hej krycha odezwij sie czy i gdzie podjelas leczenie?

[ ODPOWIEDZ ]