Nałogowy hazard trzeba koniecznie leczyć - np. w poradni uzależnień. Dodatkowo polecałbym meetingi anonimowych hazardzistów. Mateuszu, skąd jesteś? Odezwij się na priv lub tu, to podam Ci namiar na takie miejsca w Twojej okolicy.
Uzależnienie od hazardu można i trzeba leczyć. Mój wujek miał również ten nałóg i kompleksową pomoc znalazł dopiero w Ośrodku Terapii Uzależnień. Teraz już jest na życiowej prostej, wolny od tego, bo terapia odniosła zamierzony skutek. Życzę Tobie znalezienia swojej drogi wyjścia z hazardu.
Hazard uzależnia nie mniej niż alko czy narkotyki. Sam mam wśród znajomych którzy byli nałogowymi hazardzistami. Jeden z nich przeszedł terapię odwykową w ośrodku.
to zabrzmi glupio albo moze nawet okrutnie ale ciesze sie ze to piszesz. dlaczego? Bo hazard nigdy nie powinien byc tematem tabu, bo najwieksza odwaga jest przyznanie sie do uzaleznienia, bo (uwierz albo nie) to serio jest polowa sukcesu, chodz dla mnie nawet wiecej :) w dobie dzisiejszych mozliwosci internetowych mamy wiele stron poswieconych hazardowi. terapeutow od uzaleznien sa bardzo wazne ale opinia uzaleznionego jest jak dla mnie jeszcze wazniejsza. mysle ze dasz sobie rade, jestes bardzo dzielny i odwazny. dla mnie juz wygrales