Cieszę się, że znalazłem to miejsce w Sieci i mam nadzieję, że wielu z Was pomoże mi w tym trudnym okresie, jaki właśnie rozpoczął się w moim życiu. Mam 21 lat, paliłem regularnie od 4-5 lat, nie pamiętam dokładnie z jaką częstotliwością, ale uśredniając, mniej więcej co 2. dzień. Zaprzepaściłem wiele talentów przez mój nałóg. Od jakiegoś roku męczą mnie niespokojne myśli - że ta droga prowadzi do nikąd, że dalej siedząc w tym zielonym bagnie, skończę jako naćpany 30-latek, w kartonie, na rogu ulicy.
Dzisiaj jest 21. lipca, moja abstynencja rozpoczęła się wczoraj rano (przestałem również palić papierosy) i mam zamiar utrzymać ją jak najdłużej. Dzisiaj czuję się względnie dobrze, ale odczuwam dziwną senność i lekką ociężałość głowy, poza tym wzrok wolniej łapie ostrość. Martwię się, że to dopiero początek skutków odstawienia. Jestem jednak pewien, że dam radę.
Czy znacie jakieś naturalne sposoby, oprócz tych, o których przeczytałem tutaj (wysiłek fizyczny, zdrowa dieta, len) ? Czy sauna jest dobrym pomysłem ?
Psychicznie nie jest najgorzej, mam plany, które chcę stopniowo realizować, nie poddam się nigdy w dążeniu do ich realizacji, chociaż wcześniej puszczałem je z dymem (przez skunk - a raczej przez moją żałosną słabość do niego - straciłem też cudowną dziewczynę, zmarnowałem rok nauki).
Trzymajcie za mnie kciuki, będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi !
hehe no to nie jesteś sam, też mam 21 lat, nie pale 3 dzień.. czuje fale zmęczenia i senności które mnie nachodzą podczas pracy.. Nie wiem jak ze wzrokiem bo ogólnie nosze bryle i nie mam go za dobrego :P mam troszkę łatwiej bo fajki rzuciłem na początku stycznia, ale moim zdaniem fajki są lajtowe w porównaniu z rzucaniem gandy..
W sumie to na razie jest w porządku, ale będe mógł to stwierdzić dopiero po pierwszym miesiącu bez zielska.. Życzę Ci powodzenia, i jestem przekonany że damy rade :) y0!
sory za double posta ale nie moge edytować.. Co do naturalnych sposobów.. Sauna jak najbardziej, sam chodzę od czasu do czasu, wypacam całe świństwo z organizmu i czuję się lżejszy. Dobra, a nawet świetna jest też detoksykacja organizmu, poczytaj trochę o tym. kupiłem sobię tabletki Denoxinal które są na bazie samych naturalnych składników takich jak czosnek,kończyna czy mniszek lekarski. Biorę ję już od 20 dni i naprawdę czuję poprawę, także polecam, 0 skutków ubocznych chyba że jest się uczulonym na jakiś ze składników. A nawet jeśli nie pomogę w dużym stopniu to na pewno nie zaszkodzą. Pozdrawiam