Cześć, cieszę się, że znalazłem to forum. Mam na imię Bartek i mam 24 lata. Od 9 lat palę codziennie, przerwy które były trwały nie więcej niż 1 dzień i były sporadyczne. Mój problem z trawą dał o sobie znać nagle. Prowadzę bardzo aktywne życie zawodowe, jestem programistą, webmasterem, grafikiem, designerem, znam się na poligrafii i aplikacji folii na rożnych powierzchniach, na reklamie mało i wielkoformatowej. Trawka w moim świecie jest często określana jako źródło inspiracji, wielu wielkich artystów brało co popadnie.
Z czasem zaczęło mi to przeszkadzać, ale wewnętrzny protest nie miał jakiejś konkretnej formy.
Dzisiaj jest inaczej, trawa tak na prawdę przeszkadza mi w pracy, dezorganizuje dzień. Jak kupuje dużo palę dopóki się nie skończy, kupując codziennie jestem uzależniony czasowo od dealera, błędne koło. Nie wspominając o aspekcie finansowym, trawa powoduje nieustanne zmęczenie i poważne braki w utrzymaniu koncentracji.
To mój pierwszy raz, kiedy tak konkretnie i zdecydowanie chce przestać palić.