Uzależnienia - Forum - Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
co zrobić, jak już nie daje się rady ??
Autor Wiadomość
zavex

Wysłany: 07-01-2010    [Cytuj]

no to twoj organizm jest czysty jedynie szarpnieta psychika
na skutek palenia, wiec zglosc sie do psychologa a potem
do psychiatry - on oceni czy potrzebne sa ci leki.

wssk

Wysłany: 11-01-2010    [Cytuj]

halo halo

zavex

Wysłany: 15-01-2010    [Cytuj]

Łukasz co tam u ciebie, jak samopoczucie ? bierzesz dalej leki ?
U mnie mija 4 tydzień abstynencji - 28 dni, czuję się teraz mocno
zdołowany i smutny - totalna depresja, boje sie ze to moze potrwac
nawet 3 miesiace, ale jest duzo lepiej jak było np 14 dni temu,
ale i tak jestem totalnie przygnebiony, nawet duze dawki antydepresantow
w pelni mi nie pomagaja, czasem jak juz nie mam sily i cierpliwosci
to biore doraznie cos na uspokojenie i mam chill na okolo 6h i
moge "trzezwo" na siebie spojrzec bez pryzmatu objawow.

ehh, czasem mysle ze to sie nie skonczy i ze jednak wroce
do nalogu :/
za tydzien ide na psychoterapie ale nie wiem czy ma to sens
jesli to sa objawy odstawienia - ktore powoduja kiepskie samopoczucie.

dexter27
Początek drogi....

Wysłany: 04-02-2010   ? [Cytuj]

Hej lukasz co u Ciebie, odezwij sie.

lukasz

Wysłany: 06-03-2010    [Cytuj]

witam, przepraszam, że się nie odzywałem, ale i tak zająłem tu na forum już sporo miejsca.

krótko co u mnie: czuję się bardzo źle, ale nie tak źle, jak czułem się wcześniej. dokuczają mi głównie zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, u mnie przybierają najczęściej formę obsesyjnego myślenia o swoim zdrowiu, co można zauważyć po moich wcześniejszych wpisach, gdy zamartwiałem się o swój zniszczony bezpowrotnie mózg. teraz też odczuwam lęki, myśli, od których nie mogę się uwolnić, czuję się odrealniony, ale już trochę mniej. w skali 1-10 czuję się źle na 8, ale wcześniej to było 20. nie piję i nie palę od 7,5 m-cy, nie jem antydepresantów od 1,5 m-ca, zażywam tylko nikotynę i herbatki ziołowe, polecam szyszkę chmielu. najbardziej pomaga mi, gdy staram się po prostu myśleć pozytywnie i czymś się zająć, każdy to powtarza i to rzeczywiście najlepsze lekarstwo. wysiłek fizyczny też jest dobry. pozdrawiam wszystkich, wychodzenie z nałogu to ciężka praca, jednym z jej elementów jest nauka przyjmowania porażek.

lukasz

Wysłany: 06-03-2010    [Cytuj]

a i jeszcze raz dzięki Wam za wsparcie przez te najgorsze miesiące !

dexter27
Początek drogi....

Wysłany: 10-03-2010    [Cytuj]

Hej lukasz, super, że się trzymasz. Już myślałem, że popłynąłeś. Dobrze,że jest poprawa, co prawda 8/10 to i tak lipa ale zawsze lepiej niż 20. Powoli dojdziesz do siebie, idzie wiosna:))) U mnie lęki, wkrętki i inne jazdy już prawie minęły, niestety depresja nadal męczy. W każdym bądź razie walczę. Powodzenia, pisz co u Ciebie, myślę że miejsca na forum jeszcze starczy:)

lukasz

Wysłany: 10-03-2010    [Cytuj]

dzięki dexter, też życzę Ci powodzenia, szczerze, bo mamy podobny staż palenia i się trochę utożsamiam, pozdrawiam !!

lukasz

Wysłany: 29-03-2010    [Cytuj]

witam wszystkich ! u mnie powoli coraz mniej źle (w skali zwały 7/10), dokuczają mi zaburzenia obsesyjno-kompulsywne. ale jest postęp. ludziom zaburzonym polecam akceptację siebie takim, jakim się jest. łatwo powiedzieć, ale to często najlepsza droga do poprawy. poza tym ostrożnie z lekami. pozdrawiam !

suzi84

Wysłany: 01-04-2010    [Cytuj]

lukasz Twoje posty cieszą
tak trzymac!
Pisz jak się czujesz

killer

Wysłany: 04-05-2010    [Cytuj]

jak tam u Ciebie Łukasz?

lukasz

Wysłany: 11-06-2010    [Cytuj]

witam, właśnie mija 11 miesięcy abstynencji (w tym 5 m-cy bez antydepresantów) i postanowiłem coś napisać. nadal jest raczej źle (w skali lipy 4/10, zaburzenia obsesyjno-kompulsywne), ale zmiana jest kolosalna w stosunku do tego, co było. najgorszy był okres od 2-go do 7-go miesiąca. po 10 miesiącach wyraźnie lepiej. powoli kończę magisterkę i myślę o pracy. jeśli miałbym coś doradzić, to najbardziej pomaga mi akceptacja siebie takim, jakim się jest (co nie oznacza braku pracy nad sobą) + zajęcie się czymś + poczucie humoru. pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wsparcie, jakie tu znalazłem !

killer

Wysłany: 24-01-2011    [Cytuj]

Siema Łukasz, co u Ciebie? jak się trzymasz?

lukasz

Witam ! No to w skrócie: obroniłem się na piątkę i znalazłem naprawdę fajną pracę w firmie badawczej. We wrześniu, po 14 m-cach totalnej abstynencji pojechałem do Holandii i przywiozłem sporo zioła z zamiarem kontrolowanego palenia raz na dwa miechy. Zapaliłem raz, potem już nic, ale od 1 listopada wpadłem w dwumiesięczny ciąg (bez jednego dnia przerwy), aż zjarałem cały zapas (20g mocnego sqna). Ciąg skończył się 1,5 tygodnia temu. Matko, jak ciężko mi się teraz myśli, przejarałem się i przeszkadza mi to w pracy. Generalnie różne moje jazdy (zaburzenia obsesyjno-kompulsywne i derealizacja) nie zniknęły, chociaż się znacznie zmniejszyły. To, co mogę powiedzieć z perspektywy czasu, to że na maxa nie należy sobie wkręcać na detoxie, że chujowy stan pozostanie do końca życia, bo najczęściej to nieprawda. Pozdrawiam wszystkich walczących z przejaraniem !!!

dexter27
Początek drogi....

Hej lukasz to widzę,że nieźle pojechałeś z tematem. Co jest w tym gównie,że ciągle wracamy. Mam podobnie jak ty, nałóg daje o sobie znać gdy wszystko się zajebiście układa i wtedy w nagrodę,wiadomo co. Ja tez nie palę 15 miechów, zapaliłem raz przez ten czas właśnie w nagrodę, do tej pory tego żałuję. A ty się nie boisz od nowa tych samych jazd, ja szczerze mówiąc chyba bym już nie dał rady gdybym wpadł w następny ciąg, paliłbym chyba wtedy do końca życia. Trzymaj się.

[ ODPOWIEDZ ]